bookblog.ro

---

Al Doilea Razboi Mondial

Scris de • 14 April 2006 • in categoria Altele

Autor: Henri Michel
Rating: Al doilea Razboi Mondial Henri Michel

"Al Doilea Razboi Mondial"este o carte subtire, din mai multe puncte de vedere.
Are 130 de pagini in care sunt cuprinse foarte multe informatii, dar, din pacate, prezentate cam superficial. Cartea e mai degraba un rezumat al razboiului, scris fara inflorituri de istoricul francez Henri Michel. Acesta, desi un specialist in istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial (i-a consacrat o viata de studii) nu are pic de talent in a prezenta informatiile pe care le detine facand din carte o lectura cel putin plictisitoare.

Partile bune ale cartii sunt cele cateva harti foarte bine realizate de la fiecare capitol si, deasemenea, modul in care a fost structurata informatia. Astfel cartea este impartita in cinci capitole mari: Succesele Statelor Fasciste, Imperiile Axei, Forta si Slabiciunile Marii Aliante, Victoria Aliatilor si Lumea la Sfarsitul Razboiului.

Per total, o carte destul de slaba, dar care ar putea fi folosita de cei ce vor sa isi sistematizeze cunostintele in legatura cu cel de-Al Doilea Razboi Mondial sau de persoanele ce vor sa isi clarifice cateva aspecte care tin de cronologia faptelor.

Reviewer: Andrei Rosca

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro