bookblog.ro

---

Ce asemănări găsești?

Scris de • 13 November 2013 • in categoria Altele

Îmi amintesc când am citit „Casa de hârtie” de Carlos Maria Dominguez. Pe atunci biblioteca mea abia prindea contur și-mi doream să strâng cât mai mute cărți. Nu m-a speriat ideea volumului cum că uneori cărțile pot deveni periculoase, dar mi-a rămas în minte o meditație a naratorului care se simțea sufocat, la propriu, de cărți. Cu o ușoară panică povestea că dăruiește și înstrăinează constant din cărțile primite și cu toate astea numărul tomurilor care-i umplu casa pe zi ce trece crește fără încetare.

Acum am o frumoasă bibliotecă... care s-a extins pe podea și pe dulapul din carte-branza
bucătărie, pe balcon și prin toate colțurile neocupate ale casei și nu dă semne să se oprească. Cărțile sunt cea mai mare pasiune a mea. Sunt fan cărți! Când mă plimb prin librării sau aud povestindu-se despre o carte pe care mi-o doresc, îmi lasă gura apă, cam ca atunci când ai vrea să mănânci ceva apetisant cum ar fi... niște brânză. Iar aceasta este doar prima asemănare pe care pot să o găsesc între pasiunea pentru cărți și pasiunea pentru brânză.

Ați văzut vreodată pe cineva mirosind o carte bună precum o brânză rară. Mirosul îți stimulează imaginația, deja îți inchipui cum o s-o „guști”. Și cartea și brânza. Cărțile vechi au valoarea timpului, tocmai precum brânza capătă valoare odată cu trecerea vremii. Dar nu vă place și brânza nouă precum un autor abia descoperit – plin de prospețime și energie?

Brânzeturile ne hrănesc și ne întăresc trupul așa cum o carte ne fortifică mintea. Doar cunoscătorii pot aprecia o brânză fină sau o carte bună. Ambele merg cu un pahar aromat de vin. Uită-te în geanta unui fan adevărat: are întotdeuna la el o carte și o gustare cu brânză.

Și pentru că o pasiune o susține pe cealaltă, cărți despe brânzeturi s-au tot scris; fie că este vorba despre rețete sau despre adevărate enciclopedii pentru fanii brânză.

Ei bine, v-am convins? Cine se mai declară fan brănză cu mine!?
Scris pentru Superblog 2013

Foto 1





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Multumim pentru articol. Mult succes!

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro