bookblog.ro

---

Irealitatea imediata

Scris de • 19 December 2007 • in categoria Altele

Autor: Vlad T. Popescu
Rating: Vlad T. Popescu - Irealitatea imediata rating - recenzii carti

Vlad T. Popescu - Irealitatea imediata - recenzie cartiVlad T. Popescu isi bazeaza lucrarea pe conceptul importantei experimentarii individuale a trairilor spirituale si nu adoptarea lor irationala si inregimentata. Astfel irealitatea imediata devine locul de manifestare a spiritului, care nu mai este privit ca o entitate ci ca un proces virtual a vibratiei energetice.
Cartea este o incursiune in vasta lume spirituala, atat de influenta crestina, cat si orientala. Consider ca cel mai important aspect ce merita subliniat este modul in care Vlad T. Popescu abordeza experienta spirituala: nu ca pe o traire supusa traditiei sau conceptelor unei dogme incorsetate, ci izvorata din dorinta naturala si libera a omului de a cunoaste, de a atinge diferite forme de initiere.

Admitand involutia contemporana a dogmei si a reprezentatilor lumii bisericesti, cat si aparitia unui "ateism fundamentalist", Popescu indeamna spre explorarea irealitatii imediate cu mult curaj si cu mintea eliberata de orice prejudecati.

Pentru cei in totalitate straini (sau instrainati) de lumea mistica si de initierea esoterica, cartea poate parea prea densa in informatii, bulversanta si atingand o paleta mult prea larga de subiecte.

In schimb, pentru cei familiarizati macar cu notiunile de baza ale teoriei esoterice, cartea este un util instrument ce puncteaza cu fermitate importante coordonate, care clarifica notiuni fundamentale si care deschide apetitul spre un studiu in profunzime a aspectelor aduse in discutie.

Modul in care Vlad T. Popescu trateaza ca adevaruri general acceptate concepte precum existenta unor vieti anterioare, chakrele sau energia spirituala Kundalini (localizata la baza coloanei vertebrale), pare o neglijare a cititorului neincrezator in aceste aspecte de influenta orientala a vietii spirituale.

Din aceste motive recomand cartea doar celor pasionati de metodele de initiere spirituala, celor interesati de o carte cu caracter mistic si initiatic, in cautarea unei lucrari ce sa le ofere puncte de referinta si care sa le deschida drumul spre alte descoperiri care sa le imbogateasca spiritul.

Scrisa de Ana-Maria Petritan

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Pingback: Sfat.Info | Editura DAO PSI, Irealitatea imediata

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro