bookblog.ro

---

Recomandări pentru educația ta financiară (P)

Scris de • 10 January 2018 • in categoria Altele

Este interesant de știut ce fac în general oamenii atunci când au nevoie rapidă de bani, mai ales dacă nu locuiesc în țară, unde ar mai putea spera la un ajutor de la părinți sau prieteni. Până să economisească consistent apare acea nevoie urgentă pe care nu o pot ignora. De exemplu, cel mai ieftin și rapid împrumut în Danemarca (billigste kviklån DK) se poate obține online. Trebuie să fim atenți la rata anuală a dobânzii și este posibil ca această rată să fie destul de mare deoarece garanțiile în mediul online sunt limitate. Mulți din cei care apelează la astfel de credite sunt studenți sau persoane fără venituri. Există totuși ceva ce am putea face astfel încât să ajungem cât mai rar în situații asemănătoare. O metodă apreciată și recomandată este să învățăm baza educației financiare de la cele mai instruite persoane în acest domeniu.

Cartea „Tată bogat, tată sărac. Educație financiară în familie”, scrisă de Robert T. Kiyosaki, este una din cărțile de top. Citind-o, vei învăța că ai nevoie de un scop și o strategie, să duci o viață echilibrată și să observi ce înseamnă prosperitatea financiară pentru tine. Vei înțelege foarte bine ce înseamnă activul și pasivul, pentru a învăța să investești în active, lucrurile care vor genera bani. De exemplu, achiziționarea unei locuințe pentru locuit este un bun pasiv, deoarece generează costuri. Pe de altă parte, o locuință cumpărată pentru închiriere va aduce un venit constant, deci este o investiție activă. Pentru a fi prosper sunt necesare cele trei eforturi: muncești, economisești, investești.

George S. Clason este impresionant cu învățămintele sale din „Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului”, mai ales atunci când te învață să te plătești pe tine mai întâi. Astfel, vom fi mai motivați și vom dori să muncim mai mult și mai eficient pentru a avea toate cele necesare. Tot el ne îndeamnă să punem deoparte un procent de 10% din venit și să-i strângem pentru investiții viitoare.

Transformare financiară totală – Un plan cu rezultate confirmate pentru o formă financiară optimă” de Dave Ramsey este o altă colecție de învățăminte uimitoare. Ceea ce autorul susține cu tărie este să evităm datoriile, chiar și atunci când dorim să facem o investiție. O altă idee este că noi, oamenii, putem controla banii, și nu ei pe noi, încet-încet și cu un plan bine stabilit.

Cartea „De la idee la bani” a lui Napoleon Hill este o carte ce te va transforma. Autorul a realizat interviuri cu oameni de succes și oameni care au eșuat în viață, încercând astfel să afle ce determină succesul. Ideea de bază pentru a avea succes este să știi ce vrei în viață pentru că astfel vei avea o dorință foarte mare pentru a obține acele lucruri. Acea dorință ne face să fim puternici, să găsim resurse noi și să nu ne dăm bătuți în fața greutăților.

În încheiere, până să faci acel împrumut pentru mașină (billån) sau pentru o mobilă nouă, ce-ar fi să asculți câteva sfaturi neprețuite foarte bine structurate de cei patru autori în Fabrica de Bani? Unul dintre autori este Pera Novacovici, un foarte cunoscut antreprenor român, de care probabil ați auzit deja. Un concept interesant susținut aici este că alergatul după bani nu îți va aduce bani. Pentru afacerile de succes este nevoie de campanii de marketing pe măsură. Vei înțelege, de asemenea, care este importanța vânzărilor în afaceri și cum să ajungi la vânzări de top. Un alt secret este să ții banii în pușculițe financiare, fiecare având un scop bine determinat. Putem spune că acest pachet audio este cel mai recomandat având în vedere că cei patru autori au trecut prin provocările libertății financiare din România.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro