bookblog.ro

Leadership real

Titlu: Leadership real
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2007
Traducere:
Numar pagini: 280
ISBN: 978-973-8060-89-0



Nu cred că Leadership real va deveni foarte curând bestseller la noi. Şi spun asta nu cu bucurie, ci cu părere de rău, pentru că văd că propovăduieşte o mentalitate diferită de ceea ce întâlnim cel mai des în spaţiul românesc: mentalitatea de turmă. O mentalitate care se manifestă în felul următor: şeful dictează cum să se facă lucrurile, iar subordonaţii execută întocmai.

Aparent toată lumea este fericită: şeful îşi satisface dorinţa de putere şi se asigură că lumea lucrează aşa cum ştie el că e mai bine, iar angajaţii nu trebuie să îşi pună mintea la contribuţie şi scapă şi de responsabilitatea luării unor decizii. În esenţă însă, şeful ajunge un frustrat nervos pentru că, nu-i aşa?, nimic nu se face la firmă fără el şi deci nu îşi poate lua o vacanţă, iar angajaţii devin nişte frustraţi nervoşi pentru că se simt sclavii şefului şi nu îşi pot arăta adevărata lor valoare.

Am încetat acum câteva cărţi să caut informaţii despre autorii publicaţi de Codecs înainte să încep să citesc, asta pentru că ştiam că oricum am în faţă un text valoros. Însă de data aceasta pe Dean Williams nu l-am căutat nici după ce am terminat de citit deci nu v-aş putea spune prea multe despre experienţa lui şi premiile pe care le-a luat. Ce vă pot spune, în schimb, este că, la fel ca în cazul lui Manfred Kets de Vries, am închis cartea cu ciudă. Cu ciudă că avem resurse dar nu ne folosim de ele. Nimeni nu s-a născut învăţat însă refuzăm cu obstinaţie să ascultăm şi alte variante decât cele personale.

[Citește mai departe pe dazzle.ro]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro