bookblog.ro

Probleme americane

Titlu: Filiera de la miezul nopții
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Traducere:
Numar pagini: 464
ISBN: 978-606-400-401-7
Cumpara cartea

„— Morfina se folosește din 1805. Seringa hipodermică datează din 1851. O combinație excelentă, apărută la timp pentru Războiul de Secesiune, în urma căruia au rămas sute de mii de dependenți. A urmat Primul Război Mondial, cu aceleași consecințe. În anii 1920, erau la propriu milioane de dependenți. .”

Despre Lee Child am mai scris pentru Bookblog, așa că nu am să mai amintesc despre biografia lui. În schimb, încep cu o veste bună pentru fanii eroului romanelor lui Lee Child: se pare că Tom Cruise n-a prea fost pe gustul nimănui în rolul uriașului de 1,95, așa că se vorbește de un serial cu un alt actor. Mult mai înalt. Să fie într-un ceas bun, eu unul nu văd sensul corectitudinii politice în astfel de chestii, adică pitici în rol de uriași, femei în roluri de bărbați sau chinezi și negri pe post de cavaleri ai Mesei Rotunde. Mai rămâne ca în Vikingii să apară asiatici sau piei roșii, ca să nu neglijăm rasele. În fine, despre altceva este de fapt discuția de aici, așa că nu mai divaghez. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Jack Reacher, un erou al timpurilor noastre

Titlu: Convinge-mă!
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Traducere:
Numar pagini: 504
ISBN: 978-606-719-730-3
Cumpara cartea

„— De ce se numește orașul ăsta Mother's Rest?
— Îmi place să cred că un fiu recunoscător dintr-un oraș îndepărtat i-a construit mamei sale o căsuță la țară în care să-și petreacă bătrânețile, drept mulțumire pentru toate lucrurile bune pe care ea le-a făcut pentru el, și apoi au apărut câteva magazine ca să-i vândă cele trebuincioase, după care au apărut alte case și în scurt timp a devenit un orășel.”
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Evadare imposibilă

0Autor: Lee Child
Rating: Lee Child - Evadare imposibilă rating - recenzii carti
Editura: Humanitas Fiction

Lee Child - Evadare imposibilă - recenzie carti"Întorceam febril paginile, încercând să ţin pasul cu răsturnările de situaţie ale celui mai bun thriller pe care l-am citit în ultimul an."

Deşi nu este ceva obişnuit pentru mine, acest citat de pe coperta 4 (nu ştiu şi nici nu are importanţă al cui) m-a convins că vreau să citesc cartea. Aveam de ales între o cărticică ce părea puţin mai profundă şi o cărţulie care se anunţa relaxantă şi "distractivă". Asta în ciuda titlului de film de mâna a 2-a din grila Pro Tv-ului. Filosofia va trebui să mai aştepte puţin deci.

Seria Jack Reacher

În titlul ei original mult mai potrivit (cine a tradus titlul?!?) Die Trying, cartea este una din - înţeleg - cele 10 cărţi care îl au ca personaj central pe Jack Reacher, maior în rezervă acum (nu aflăm de ce a "demisionat"), încă tânăr, crescut pe terenurile de antrenament ale armatei. Omul ăsta este atât de bun, încât poţi să juri că nu a fost inspirat dintr-un caz real. Ştie cum să manipuleze pe oricine chiar din poziţia "atacatului", are o logică uimitoare, observă fiecare detaliu (şi găseşte întrebuinţări pentru te miri ce obiect), are o mentalitate de învingător, cunoaşte armele la perfecţie şi este un ţintaş absolut desăvârşit.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro