bookblog.ro

Între vis și realitate

Titlu: Visul lui Joy
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 440
ISBN: 978-973-724-382-9
Cumpara cartea

„Tot ce credeam că știu despre nașterea mea, despre părinții și bunicii mei, despre cine sunt eu a fost o minciună. Mătușa mea mi-e de fapt mamă. Bărbatul pe care l-am iubit ca pe un tată nici măcar nu mi-e rudă. Adevăratul meu tată este un artist din Shangai, pe care atât mama cât și mătușa l-au iubit cu mult timp înainte să mă nasc” [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Floare-de-zăpadă şi evantaiul secret

0Autor: Lisa See
Rating: 2 stele - Lisa See - Floare-de-zăpadă şi evantaiul secret rating - recenzii carti
Editura: Rao

(ediţia în limba engleză)

Lisa See - Floare-de-zăpadă şi evantaiul secret - recenzie carti

Pace şi bine!

A. Vederea macroscopică

Această scriere are aspectul unui bildungsroman de tip tradiţional. Pe de-o parte sunt narate aspectele dure din viaţa protagonistei Floare-de-Crin, pe de alta este conturată viaţa grea a femeilor într-o societate care îşi ascunde misoginismul sub masca ritualurilor ce trebuie respectate întrutotul.

B. Vederea microscopică

1. Viaţa Florii-de-Crin. În calitatea sa de narator a realizat o retrospectivă a propriei vieţi. De aceea şi mărturiseşte undeva că nu ar fi scris această carte dacă majoritatea persoanelor cunoscute nu ar fi dispărut. În opinia ei, poţi fi dezlegat de onoare dacă ajungi la o vârstă respectabilă, de peste 80 de ani. Totuşi remarc că acest aspect romanesc presupune o discrepanţă între tonul deseori vioi, cu nuanţe evident tinereşti şi vârsta declarată a naratoarei, chiar dacă există pasaje narative care să o acrediteze ("Acum, la atâţia ani depărtare, nu mai gândesc aşa"")
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro