bookblog.ro

Necunoscuții și jocul de-a adevărul

Titlu: De vorbă cu necunoscuți: ce ar trebui să știm despre oamenii pe care nu îi cunoaștem
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 407
ISBN: 978-606-722-380-4

Cum a reușit Hitler să îi păcălească pe politicienii britanici? Cum s-au lăsat păcăliți cei mai inteligenți ofițeri ai CIA de către Fidel Castro? De ce cazurile de hărțuire și agresiune sexuală au crescut atât de mult în ultimii ani? De ce ne bazăm atât de mult pe ceea ce ne spune mintea noastră? Fiecare dintre aceste întrebări poate intra cu ușurință în categoria „million dollar question”, iar, în ciuda faptului că potențialele răspunsuri nu sunt nici simple și nici ușoare, cartea lui Malcolm Gladwell reușește să aducă lumină în peisajul adesea întunecat al absurdului pe care mintea noastră îl crează și ni-l „vinde” în fiecare moment al interacțiunilor cu ceilalți. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Excepţionalii

Titlu: Excepţionalii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 271
ISBN: 978-973-7931-14-2

"We've been looking at tall trees, and I think we should have been looking at the forest".

Excepţionalii este o poveste despre succes, dar nu una care să explice ascensiunea individului aşa cum e ea descrisă în biografii şi filmele care se realizează în fiecare an la Hollywood: nu e vorba despre eroul care se naşte în condiţii precare şi trebuie să lupte împotriva sistemului pentru a arăta cât de talentat şi inteligent e el. Sau dacă este vorba despre aşa ceva, atunci acest aspect este departe de a fi cel care primează. Ce ne spune Gladwell aici este că, de fapt, "oamenii nu se ridică din nimic", ci că preiau lucruri de la părinţi sau mentori.

Prima parte a cărţii, numită Oportunitate, priveşte succesul nu numai din perspectiva talentului, abilităţile naturale nu conduc neapărat spre o carieră înfloritoare. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

The Tipping Point

0Autor: Malcolm Gladwell
Rating: The Tipping Point - recenzii carti
Editura: Publica

(ediţia în limba engleză)

The Tipping Point - recenzie carti

Locul I în New York Times Book Review

Mi-am propus să citesc The Tipping Point acum doi ani. Citisem online câteva pagini, pe unde apucasem, cartea nu exista în România şi mi-am tot zis că o voi comanda de pe Amazon. Din 3 în 3 luni îmi mai aduceam aminte de ea şi mai întrebam în stânga şi în dreaptă, pe la cunoscuţi. E explicabil, deci, faptul că m-am bucurat atunci când am văzut că a apărut şi la noi.

Ulterior, aveam să aflu că "The Tipping Point" mai apăruse şi la o altă editură, acum ceva vreme, însă nu îmi sărise în ochi fiindcă titlul era tradus: "Punctul critic". Sigur, traducerea cam asta ar fi, însă marketingul, printre multe altele, înseamnă flexibilitate şi adaptare. Cu această ocazie, felicit editura Publica pentru inspiraţia de a fi păstrat titlul original al cărţii. Până la urmă, "The Tipping Point" a ocupat locul I în New York Times Book Review pentru câteva luni bune, nu e chiar o carte oarecare.

O carte despre WOM

WOM, adică [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 20 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro