bookblog.ro

Clanul lui Anansi salvează situația

Titlu: Băieții lui Anansi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 392
ISBN: 978-606-9000-23-6

Despre Neil Gaiman am mai vorbit aici și eu și alți colegi de recenzii, și pare-se că opiniile sunt împărțite dar cumva congruente pentru că tuturor ne-a plăcut să-i citim cărțile și simțim că am rămas cu ceva la final, chiar dacă ceva-ul ăla uneori aduce cu un sentiment de ratare și cu o ușoară dezamăgire că lectura cea mai recentă nu se ridică la înălțimea nu știu cărei alte cărți. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Carte vs. Film: Coraline

Titlu: Coraline
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 168
ISBN: 978-606-804-480-4
Cumpara cartea

Am făcut cunoștință cu Coraline mai întâi prin intermediul filmului și abia mai târziu am citit cartea. Ambele m-au fascinat foarte mult. În cazul filmului, pe lângă faptul că a fost vorba de experiența inedită, personajele au o forță deosebită, iar vocile le ajută mult să fie așa. Jocul scenic, deși vorbim de o animație, s-a imprimat în memoria mea ca ceva extrem de natural.Pe de altă parte, am perceput cartea ca pe un fel de completare la film (știu, sună anacronic, dar asta din cauză că am văzut filmul și apoi am citit cartea). Nu am fost avertizat de lipsa unor detalii care în film au reprezentat o bună parte a spectacolului, iar ilustrațiile (realizate de Chris Riddell) – diferite dar, în același timp, asemănătoare cu cele din film – au fost cumva surprinzătoare. Din aceste motive cred că toți cei care vor să trăiască experiența Coraline ar trebui s-o facă atât cu ajutorul filmului, cât și al cărții.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Pentru că uneori și adulții au nevoie de câte o poveste care să le farmece inima

Titlu: Pulbere de stele
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 226
ISBN: 978-606-8044-09-5
Cumpara cartea

„Pulbere de Stele” a lui Neil Gaiman a fost o carte de care m-am îndrăgostit înainte de a-i citi prima pagină sau vreo pagină, oricare la întâmplare. Ecranizarea ei a ajuns la rang de ritual pentru că revăd filmul cel puțin anual. Și dacă filmul amestecă bine, la un loc, un elixir hollywoodian din care mușcă și romanticul și comedianul, cartea își cerne întâmplările și din ele rămâne ficțiunea curată, fantezismul pentru care e cunoscut autorul și care-ți subjugă imaginația, purtând-o prin adâncul munților și prin înaltul cerului.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Nicăieri

0Autor: Neil Gaiman
Editura Tritonic, 2007
320 pagini
ISBN: 978-973-733-157-1

Să deschizi o uşă: o acţiune banală pentru cei mai mulţi dintre noi, pe care o facem de zeci de ori pe zi fără să gândim prea mult, aproape la fel de automat ca clipitul. Și totuşi pentru eroul din "Nicăieri", Richard Mayhew, deschiderea unei uşi urma să-i schimbe complet viaţa banală şi bine organizată. Încă dinainte de a părăsi Scoţia natală pentru capitala Marii Britanii, o bătrână îi prezice că are un drum lung înainte, dar nu în Londra "pe care o ştie ea", şi îl avertizează să fie atent la uşi.

În timp ce Richard se grăbeşte alături de logodnica lui spre cina organizată cu şeful ei exigent, într-un tărâm paralel o fată cu puteri speciale fuge de asasinii familiei ei, duo-ul de criminali prin vocaţie Crouch şi Vandemar. Specialitatea ei, moştenită în familie, este să deschidă lucrurile încuiate, chiar şi acolo unde pentru alţii nu există nici o cale de trecere. Cu ultimele forţe, Door îşi deschide o uşă către cineva care să o ajute, aterizând în Londra reală chiar în faţa lui Richard. Ignorând protestele şi ameninţările logodnicei, acesta o duce pe Door în apartamentul său, o ascunde de cei doi urmăritori periculoşi, care-i aduc aminte de o vulpe şi un lup, şi o ajută să se întoarcă în lumea ei.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

The Graveyard Book

0Autor: Neil Gaiman
320 pagini
Editura: Harper Collins
Anul apariţiei: 2008
ISBN: 0060530928

Adunându-se noaptea într-un cimitir năpădit de buruieni şi iederă, pisicile din Dream Country, al treilea ciclu din seria Sandman, sunt nerăbdătoare să asculte povestea pisicii străine. De pe capul unui arhanghel singuratic, ea le povesteşte cum pisicile erau cândva stăpâne peste Pământ şi vânau oamenii neputincioşi, până într-o zi când oamenii au refăcut lumea după placul lor, prin vise. "Dar dacă destule dintre noi visăm. Dacă măcar o mie dintre noi visăm, putem schimba lumea. O putem reface prin vis. O lume în care nici o pisică nu trebuie să sufere cruzimea oamenilor". Este o poveste captivantă, dar nimic mai mult. Toate pisicile pleacă din cimitir fără să îi dea ascultare, toate în afară de cea mai mică dintre ele.

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro