bookblog.ro

O sită din care se cern simboluri și fărâme de adevăr

Titlu: Alchimistul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-689-632-3
Cumpara cartea

A trecut aproape un deceniu de când m-am trezit prima dată cu Coelho în brațe și așteptam curioasă până peste măsură să aflu de ce e atât de faimos al său Alchimist. Coperta arăta un om mergând prin deșert, într-o cămașă albă și lungă, având pe fundal piramidele din Egipt.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Înțelepciunea din misterul întrebărilor

Titlu: Manuscrisul găsit la Accra
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 192
ISBN: 978-973-689-523-4
Cumpara cartea

„O nouă provocare prin care magul brazilian ne poartă pe Calea Înțelegerii, spre Poarta Înțelepciunii. Ca de obicei, blând și tămăduitor. O dulce mângâiere pe cicatricile unei întregi istorii.” Grigore Cartianu [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Sânge pe covorul roșu

Titlu: Învingătorul este întotdeauna singur
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 387
ISBN: 978-973-689-357-5

Romanul oferă o privire asupra a ceea ce înseamnă lumea celebrităților dincolo de strălucire și de aparențe. Pentru asta este ales ca decor Festivalul de Film de la Cannes unde se întâlnesc nu doar superstaruri și oameni foarte bogați, ci și aspiranți și oportuniști, toți mânați de același demon și supuși acelorași legi nemiloase.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Zahir

Titlu: Zahir
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 329
ISBN: 978-973-50-2182-5

(sau cumpără aici ediţia în limba engleză)

Paulo Coelho este unul dintre acei scriitori care stârneşte multe polemici în legătură cu literatura pe care o produce, care este considerată, de cele mai multe ori, o literatură comercială. Nu pot trage o concluzie atât de strictă, întrucât am parcurs numai două dintre romanele sale, acesta despre care urmează să scriu şi Alchimistul. Însă, pot spune că este o scriitură care nu străluceşte, destul de previzibil în ceea ce priveşte curgerea naraţiunii, ce este presărată cu motive preluate din literatura clasică, motive literare pe care nu le consider suficient de valorizate.

Zahir mi-a creat aceeaşi impresie. Nu m-am simţit prinsă de acţiune şi nici nu l-am citit cu sufletul la gură, mai ales pentru că, pe măsură ce citeam mai mult, deşi ar fi trebuit să existe o profunzime a senzaţiilor determinată de lupta interioară a personajului principal, aveam acelaşi sentiment de artificialitate a trăirilor. Povestea începe in medias res, cu arestarea personajului principal în Paris, el fiind un scriitor reputat bănuit că ar fi implicat în dispariţia soţiei sale, Esther. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro