bookblog.ro

Criza antropologică în era digitală

Titlu: O săptămână în decembrie
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 576
ISBN: 9786068481234
Cumpara cartea

Dar eu sunt cel care a stăpânit lumea. Pentru mine, nu există mistere, nuanțe și complicații, eu sunt un om al vremii sale, cel care aude șoaptele purtate de vânt.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Blackout

Titlu: Engleby
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Numar pagini: 352
ISBN: 9780099458272

La începutul anilor '70, Engleby este student la o veche universitate din Anglia. Încearcă diferite combinații de droguri și alcool, iubește o fată, are opinii puternice despre politică, morală, viața universitară. Este un critic al propriei generații, iar conform privirii sale reci, nimeni nu ajunge la nivelul propriei sale profunzimi. Pînă aici, nimic diferit față de toți tinerii care au un simț acut al propriei valori. Relatările sale plate, plictisite, colorate uneori de o ironie acidă, nu au nimic neobișnuit: încă un puști satisit care vede lumea în cenușiu.

Ce are special Mike Engleby este, la prima vedere, o memorie neobișnuită. Ironia face că, deși poate reține pagini întregi, are unele momente de care nu-și poate aminti: ce a făcut, unde a fost, ce i s-a întîmplat. Aceste goluri de tip „blackout” și consumul de droguri fac din Engleby un narator necreditabil. Totuși povestea lui are un fel de logică și, mai ales, un farmec al înstrăinării. Pentru că Engleby povestește din perspectiva alienatului: cel care rămîne mereu deoparte, singuratic, fără prieteni, fără legături intime, fără să fi simțit vreodată căldura relațiilor afective. Prin urmare, oricare dintre noi poate să se fi simțit la un moment dat Engleby - respins sau ignorat, rămas undeva în afara tabloului.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro