bookblog.ro

---

Concurs: „În numele familiei” de Sarah Dunant

Scris de • 14 May 2018 • in categoria Concursuri

Editura Humanitas Fiction și bookblog.ro vă invită la concurs: câștigă unul dintre cele trei exemplare din romanul În numele familiei” de Sarah Dunant pe care le punem la bătaie.

În numele familiei” explorează apogeul și declinul figurilor faimoase din familia Borgia, a cărei ascensiune la putere a fost evocată de Sarah Dunant în bestsellerul „Sânge și splendoare” (recenzia).

În primii ani ai secolului al XVI-lea, Niccolò Machiavelli, trimis al Republicii florentine la Roma, este martor și personaj al evenimentelor tumultuoase care zguduie Italia, victimă a ambiției nemăsurate a familiei Borgia. Pioni și maeștri ai intrigilor amoroase, comploturilor politice, manevrelor militare și stratagemelor diplomatice, Cesare, Lucrezia, Rodrigo și adversarii lor sunt protagoniștii unei povești de o frumusețe și o cruzime fără seamăn.

Pentru a participa la concurs, răspunde în comentarii la întrebarea: Care este personalitatea istorică preferată și de ce?

Concursul va dura o săptămână. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Mult succes!

Câștigători: Teodoru Ana Maria, Dubei Timotei și Livia C

Citeste cele 37 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Oana Pauna spune:

  Napoleon Bonaparte este eroul meu personal. De cand am citit despre el, dar mai ales de cand am vazut filmul autobiografic din 2002, am fost uimita si cucerita. O asemenea inteligenta, strategie, tarie de caracter, ambitie si motivatie nu pot sa reprezinte decat un on deosebit, unic chiar care nu se va mai naste in nicio generatie viitoare.
  Cum sa nu iti doresti sa fi ca acest om care si-a iubit atat de mult tara natala, limba si neamul incat a dus reputatia Frantei pana in indepartatul Egipt sau in Polonia si Rusia?
  Ce fel de om isi dedica viata unui tel atat de inalt? Scaparea tarii de oameni meschini la conducere? Readucerea unui sistem stabil si eficinet de guvernare?
  Napoleon a fost un geniu si un om deosebit in cele mai mici amanunte. Viata lui personala a fost fascinanta de asemenea. Josephine, prima sotie, o alta persoana si personalitate unica, giganta prin caracter si inteligenta. Nu am cuvinte sa exprim ce inseamna omul asta pentru mine, ce am inteles despre el si cat m-a inspirat sa devin mai buna, de asemenea ce am devenit datorita lui.
  Multumesc, Napoleon ca ai existat si ca ai facut lumea asta un loc mai bun!

  raspunde

 2. Tatucu adina spune:

  Mie o sa-mi placa mereu geniul Lui Leonardo DaVinci. A lasat in urma lui atatea lucruri utile, de la arta, inginerie si biologie. A fost un vizionar al vremii lui, un om cu multiple talente. Totodata, misterul creatiilor lui face obiectul fanteziilor multor scriitori contemporani. Practic, este o sursa inepuizabila de mister, originalitate si inventivitate.

  raspunde

 3. STEFAN NADIA IRINA spune:

  Leonardo da Vinci pentru picturile sale magnifice

  raspunde

 4. Dubei Timotei spune:

  Louis al XIV-lea. Regele-Soare – deoarece a marcat o epoca splendida din istoria Frantei…

  raspunde

 5. Alina S spune:

  Marele savant Galileo Galilei, pentru ca a reusit sa impuna in istorie rezultatele stiintei, obtinute prin observatie si calcul, in pofida credintelor general acceptate si conservatorismului epocii.

  raspunde

 6. alex spune:

  Napoleon, datorita inteligentei sale.

  raspunde

 7. Luminita spune:

  Regina Maria a Romaniei, pentru ca si-a dedicat viata cu energie, vigoare si devotament slujirii tarii sale de adoptie, a servit-o cu inteligenta, farmec si harnicie, si-a sprijinit sotul in clipe de cumpana, convingandu-l sa sprijine trecerea Romaniei de partea Antantei, a avut diplomatie si tact, jucand un rol important in recunoasterea Romaniei Mari dupa incheierea razboiului, a pretuit si a promovat costumul popular romanesc, a ingrijit si a alinat suferintele ranitilor de razboi. Si asa mai departe

  raspunde

 8. Andreea C. spune:

  Ioana d’Arc pentru curajul dovedit.

  raspunde

 9. Adriana Colceriu spune:

  Abraham Lincoln – unul dintre cei mai importanti presedinti ai Americii.

  S-a nascut intr-o familie saraca, din parinti analfabeti. A muncit din greu, s-a autoeducat. E un exemplu de perseverenta si ambitie (a studiat singur matematica, literatura si drept). Devenit presedinte la 51 de ani si-a castigat celebritatea datorita deciziilor luate, decizii care au schimbat istoria. A militat pentru libertate, a modernizat economia, a incurajat urbanizarea, a creat Serviciile Secrete, a condus statele din Nord in victoria din Razboiul Civil, a abolit sclavia.

  “Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a men’s character, give him power.” (Abraham Lincoln)

  raspunde

 10. Adi L. spune:

  Cuza Voda, deoarece a format tara noastra in care traim.

  raspunde

 11. Andreea Elena spune:

  Nicolae Iorga, pentru ca a fost o figura marcanta pentru Romania, o minte stralucita si un patriot desavarsit.

  raspunde

 12. Doamna T. spune:

  Winston Churchill, pentru cum a condus Marea Britanie in al Doilea Razboi Mondial.

  raspunde

 13. Romeo T. spune:

  Franklin Delano Roosevelt Sr., unul dintre cei mai prestigiosi presedinti anericani, o figura marcanta din prima jumatate a secolului trecut.

  raspunde

 14. Violeta spune:

  Michelangelo,

  raspunde

 15. Cristina A spune:

  Regele Mihai I al Romaniei, un om inteligent, decent, moral, uman, demn.

  raspunde

 16. Evelina spune:

  Regele Mihai pentru personalitatea sa discreta.

  raspunde

 17. Catalina spune:

  Regele Mihai, pentru demnitatea sa :)

  raspunde

 18. Nicole spune:

  Regele Ferdinand pentru mintea ascutita si strategia militara.

  raspunde

 19. Andrei Andrea spune:

  Ioana d’Arc deoarece a fost o luptatoare si o eroina.

  raspunde

 20. Raul spune:

  Martin Luther, pentru contributia-i decisiva la trezirea umanității europene dintr-un lung si tenebros somn sub așternuturile crestinismului arhaic, prin punerea Cuvântului scris în mâinile oamenilor de rând într-o limbă și un limbaj accesibile lor.

  raspunde

 21. Anca Bercenaru spune:

  Martin Luther King deoarece sustinea desegregarea rasiala, a depus eforturi in lupta impotriva saraciei, precum si a opririi razboilui din Vietnam

  raspunde

 22. Alexandru Simion spune:

  Ludovic al XIV-lea, cunoscut si sub numele de “Regele Soare”, a devenit rege la 5 ani si a condus Franta timp de 72 ani!!! A fost inovator, creativ, a avut calitati strategice si militare si a stiut sa se impuna in fata soldatilor, in ciuda staturii scunde. Insusi Napoleon a spus despre el ca e “singurul rege al Frantei care merita titlul de monarh”.
  A ramas in istorie prin eficienta absolutismului sau si a ramas celebra expresia lui “Dupa mine, potopul”.

  raspunde

 23. Marcel M. spune:

  Leonardo da Vinci. Geniu pur, un mare vizionar şi un deschizător de drumuri în arte şi ştiințe.

  raspunde

 24. Livia C spune:

  Regina Maria – o aleg pentru calitatile diplomatice si pentru modul in care a aparat interesele Romaniei. A colaborat cu Crucea Rosie in organizarea spitalelor de razboi, in strangerea de fonduri pentru imbunatatirea serviciului de ambulanta si isi merita pe buna dreptate titlul de Mama a Ranitilor pentru numeroasele eforturi depuse in razboi. A fost iubitoare de arta, sustinand cu bani si burse mai multe personalitati artistice.

  raspunde

 25. Mihai Tanasie spune:

  Greu raspuns! Ma gandesc la Alexandru Ioan Cuza, pentru ca a fost nu numai un om echilibrat, cu toate ca masonii l-au indepartat, a ramas un om ce si-a acceptat destinul, fara sa faca ceva in acest sens! De la el ne-a ramas o Romanie frumoasa, o Romanie cu multe paduri, cascade, privelisti(create de Dumnezeu).

  raspunde

 26. ioana alexandra spune:

  Caterina de Medici, deoarece a fost o femeie puternica si cu un caracter aparte, dar si Ecaterina cea Mare, pentru inteligenta si curajul ei.

  raspunde

 27. Csoka Eugen spune:

  Iancu de Hunedoara

  raspunde

 28. Alina-Nicoleta Maxim spune:

  Elena Vacarescu – tanara, spirituala si frumoasa romanca care l-a initiat pe printul Ferdinand in cultura poporului roman; “ambasadoarea sufletului romanesc” asa cum a numit-o Nicolae Iorga.
  Elena Vacarescu: “Fără cămin şi fără avere, fără soţ, fără iubit, fără copii, am început să iubesc România cu o patimă care mi-a umplut toate clipele fiecărei zile, mi-a chinuit toate nopţile şi, de-a lungul a mai mult de patruzeci de ani, a ştiut să-mi dea toate neliniştile şi bucuriile vieţii. Începând din 1895, n-am mai văzut, auzit, respirat decât prin şi pentru ţara mea, fără încetare”. (Elena Văcărescu, ”Memorial în mod minor”)

  raspunde

 29. LarisaM spune:

  Alexandru cel Mare pentru ca a fost un geniu militar, un lider de exceptie si ramane unul dintre cei mai importanti cuceritori din istorie, contribuind semnificativ la raspandirea culturii elene in alte teritorii.

  raspunde

 30. Catalina Ghitulescu spune:

  Regina Maria pentru dragostea fata de tara careia si-dedicat abnegatia si devotamentul.

  raspunde

 31. Alex P spune:

  Cristofor Columb – pentru ca a schimbat pentru totdeauna omenirea de pana la el, a redefinit-o si imbogatit-o cu o Lume Noua.

  raspunde

 32. Regele Mihai este un exemplu de urmat prin simplitatea si modestia sa, prin nobletea si maretia faptelor sale infaptuite de-a lungul anilor.

  raspunde

 33. Ema Georgiana spune:

  Regina Maria este personalitatea preferata, pentru ca a iubit foarte mult Romania si romanii, a fost un suveran iubit si a lasat ceva in urma ei.

  raspunde

 34. Iulia Victorita spune:

  Ioana D’Arc, pentru ca a fost o luptatoare neinfricata, care a demonstrat ca si femeile se pot remarca prin vitejie.

  raspunde

 35. Stefania B spune:

  Stefan cel Mare, pentru ca a reusit sa tina tara neocupata in niste vremuri dure si cu armata putina.

  raspunde

 36. Radu C spune:

  Mihai Viteazul, pentru ca a fost primul care a infaptuit unirea Tarilor Romane.

  raspunde

 37. OMA spune:

  Regele Mihai I al Romaniei pentru ca si-a iubit tara mai presus de cuvinte.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro