bookblog.ro

---

4 cărți de dezvoltare personală care m-au ajutat să am mai multă încredere în mine

Scris de • 13 March 2020 • in categoria Dezvoltare personala, Top 5

Încrederea în sine este pentru unii un lucru înnăscut, dar pentru alții este cea mai mare dorință. Introvertiții au în general mari probleme cu încrederea în sine, adică au o stimă de sine scăzută și și-ar dori să schimbe acest lucru. Cei mai mulți se luptă cu asta în fiecare zi și nu este ușor deloc. Depășirea limitelor proprii este cea mai grea luptă, dar cea mai satisfăcătoare. 

Obișnuiți să nu iasă în evidență, să stea în spate și să îi observe pe ceilalți, introvertiții își găsesc alinarea și curajul citind cărți despre problemele pe care le au. Apoi ies în lume și încet-încet experimentează, pun în aplicare ce au citit. Fiecare reușită îi ajută să nu renunțe și să își forțeze limitele și mai mult.

Astfel am găsit și eu 4 cărți care m-au ajutat să îmi schimb concepția despre mine, alții și lumea în general.

„Curaj„ de Debbie Ford

Atunci când ești o persoană introvertită și îți dai seama că ai doar un tip diferit de personalitate și nu este nimic în neregulă cu tine te simți extrem de ușurat. Am avut întreaga mea viață ideea impresia că eu fac ceva greșit. Oamenii din jurul meu mă agasau încercând să mă scoată din cochilia mea, dar mai mult mă închideam în mine de parcă voiau să îmi facă rău.

Momentul când am citit o carte despre personalitate și am aflat că sunt de fapt o persoană introvertită a fost momentul când am început să mă simt mai bine. Primisem confirmarea că nu sunt singură și că există o întreagă categorie de oameni ca mine care se simt la fel de singuri și de excluși. Am înțeles că există speranță și mi-am pus în gând că vreau să mă schimb, să am mai mulți prieteni, să socializez mai mult, să ies în lume fără teamă.

Cartea „Curaj” a lui Debbie Ford m-a condus într-o călătorie minunată în care am aflat că nu este atât de greu să ai încredere în tine și să prinzi curaj să faci lucruri noi. Pentru că mi-a plăcut atât de mult, am citit-o de două ori și am înțeles-o mai bine. Debbie Ford îți vorbește frățește, părintește uneori și fiecare povestioară, glumă sau exemplu te va face să înțelegi mai bine cât de ușor este să crezi în tine, de ce ai nevoie de asta și cum să începi efectiv să o faci.

„Eu pot!... Tu vrei? Metode simple pentru o viață mai bună și o atitudine pozitivă”  de Claudiu Romeo Drăgan

Claudiu Romeo Drăgan a făcut o treabă excelentă adunând idei, principii, vorbe bune și povestioare din alte cărți, împletindu-le cu idei și amintiri personale și apoi a scris o carte despre asta.

Aceast volum de mici dimensiuni este perfect pentru o lectură rapidă în tren sau de citit alături de un ceai cald într-o zi ploioasă în care nu vrei să ieși din plapumă. Fiecare capitol este scurt, dar cuprinzător, iar la final de lectură te vei simți mai pozitiv, având speranță și mai multa încredere în tine că poți să faci orice îți dorești, inclusiv să te schimbi.

„Cele cinci limbaje ale iubirii pentru cei singuri” de Gary Chapman

Gary Chapman este un autor american care a ajuns faimos odată ce a lansat cartea „Cele cinci limbaje ale iubirii” inspirându-se din experiențele din timpul ședințelor de consiliere pentru cupluri. El este și un iubit consilier marital care a ajutat multe cupluri să își salveze iubirea și implicit căsnicia.

Această carte este scrisă pentru a explica oamenilor despărțiți care sunt limbajele iubirii și cum trebuie să ne mulăm pe acestea pentru a ne face partenerul fericit. Ideile transmise, ușurința cu care se citește și înțelege, fac din această carte una deosebită, plină de sfaturi pe care le putem aplica cu toții în următoarele relații pentru a ajunge la căsătorie, în loc de despărțire.

O recomand tuturor celor care nu își înțeleg partenerul și care nu știu ce tip de iubire oferă și așteaptă acesta. Citind această carte vei înțelege ce tip de iubire ți se potrivește, ce oferi într-o relație și ce așteptări ai, dar mai ales ce tip de iubire îți poate oferi alt om. Știind mai multe despre cum iubesc oamenii, ce așteaptă și de unde apar neînțelegerile, nemulțumirile, începi să ai mai multă încredere în tine. Data viitoare nu vei mai face aceleași greșeli și vei avea de oferit o iubire autentică și valoroasă.

„Singură și nu regret, mic tratat pentru femei independente” – Marjorie Hillis

Există perioade în viața unei femei când încrederea în sine îi este zdruncinată și are nevoie să își revadă calitățile. Mai ales după o despărțire, poate fi dificil să îți recunoști calitățile când ai o perioadă depresivă, dar nu este imposibil.

O despărțire nu este un capăt de lume, ci trebuie privită ca un nou început. Este doar o ocazie de a analiza propria viață, visele și amintirile, greșelile și defectele, de a te vedea pe tine în mod obiectiv și de a înțelege că iubirea începe cu iubirea de sine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate oferi o iubire autentică unei alte persoane.

Un om care se simte bine în prezența sa, adică în solitudine, va radia atunci când va ieși într-o mulțime și oamenii vor observa imediat asta. Solitudinea nu trebuie să te sperie, ci să aducă un moment de analiză, adâncă introspecție, reflecție asupra viitorului și o șansă de a face acele lucruri pe care poate în cuplu nu le-ai putut face. Cartea lui Marjorie Hills îi oferă femeii nesigure doze mici, dar constante de încredere în sine și la final de lectură totul va părea mai clar, mai frumos și viitorul va fi mai luminos.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro