bookblog.ro

---

Politetea la toate orele zilei

Scris de • 26 May 2006 • in categoria Dezvoltare personala

Autor: Sanda Faur
Rating: Politetea la toate orele zilei Sanda Faur

Politetea la toate orele zilei este o carte scrisa de Sanda Faur si aparuta la editura Ceres in anul 1979, deci probabil ca nu mai poate fi gasita decat in anticariate. Un alt cod al bunelor maniere, probabil ca singurul aparut la vremea aceea dar totusi ceva mai bun decat majoritatea "codurilor" prezente acum pe piata.

Cartea nu enumera pur si simplu "legi" sau "reguli de buna purtare" ci ataca diverse subiecte din acest domeniu, indemnand cititorul la meditatie si incercand sa il faca sa reflecteze pe baza diferitelor moduri de abordare a unor situatii cu care fiecare dintre noi se confrunta zi de zi. Si, intr-adevar, are cateva pasaje destul de profunde.

Evident, Politetea la toate orele zilei are franturi rupte parca direct din era comunista si, la o prima estimare, cel putin 25-30% din reguli nu se mai aplica in zilele noastre. Este interesant totusi de observat ca sunt destul de multe care inca se pastreaza. O carte foarte utila celor ce vor sa faca o paralela intre codul actual si cel de acum 25 de ani.

Reviewer: Andrei Rosca





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro