bookblog.ro

Răul se naște în copilărie

Titlu: Copilăria Dictatorilor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Traducere:
Numar pagini: 159
ISBN: 978-606-38-0027-6
Cumpara cartea

Cineva se poate naște dictator sau devine ? Cât este tendință genetică și cât este mediu familial și social ? În ce măsură experiențele din copilărie desenează drumul către dictatură și comiterea unor atrocități greu de imaginat ? Veronique Chalmet, scriitoare și jurnalistă franceză, pornește la drum cu aceste întrebări în cartea sa Copilăria Dictatorilor și încearcă să formuleze răspunsuri pertinente, analizând rădăcinile răului”. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Ricoșeu literar

Titlu: Și munții au ecou
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 416
ISBN: 978-973-748-802-2
Cumpara cartea

Nu sunt sceptică de felul meu. Una dintre puținele excepții fiind literatura. Când pun mâna pe o carte a unui autor extrem de lăudat/vândut, automat schițez o grimasă care aduce a sarcasm, curioasă fiind ce zace dincolo de o imagine bine promovată. Îmi amintesc și răspunsul dat de un scriitor pakistanez atunci când a fost întrebat ce anume face literatura contemporană vestică așa specială: „Simple. It's about bored, tired people having sex". Nu știu dacă era sau nu o glumă, însă dacă am sta să analizăm un pic am descoperi că afirmația de mai sus nu e prea departe de adevăr (cred că știți și voi la ce titluri mă refer). Totuși, spre bucuria mea, probabil și a voastră, nu e cazul în ceea ce privește cartea de față, prin care Khaled Hosseini mi-a dovedit că uneori mai există și scriitori populari ale căror creații au în același timp și o valoare literară de necontestat. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Secrete și trăiri de familie

Titlu: Trei veri
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2006
Traducere:
Numar pagini: 456
ISBN: 973-568-986-3

Un tablou zugrăvit cu reală înţelegere şi empatie, Trei veri este un roman care tratează drama familiei moderne dintr-o perspectivă caldă, umană, presărată cu fine accente psihologice întărite de înţelepciune.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Jocul de-a Dumnezeu?

Titlu: Labirintul lui Putin
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 264
ISBN: 973-748-449-9

„Istoria Rusiei i-a învăţat pe oameni să fie indiferenţi la suferinţa şi moartea semenilor lor. Este greu de spus dacă istoria a dat naştere acestei mentalităţi sau mentalitatea a dat naştere istoriei.”(p.24)
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Pe urmele banilor, între crimă şi politică

Titlu: Secretul Samariteanului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 366
ISBN: 978-973-748-509-0

Încărcat de un mister declarat încă din titlu, Secretul Samariteanului este un roman poliţist construit în jurul particularitătilor culturale palestiniene, a fanatismului religios şi al grupărilor teroriste, pe tărâmul în care adevărul poate însemna tăcere sau moarte.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro