bookblog.ro

---

Cărți pe care să nu le ratezi la Final Frontier #6

Scris de • 31 March 2017 • in categoria Noi aparitii, Recomandari

Week-endul acesta vă invităm la ediția cu numărul 6 Final Frontier, – singurul târg de carte SF & Fantasy. Pe 1 și 2 aprilie ne întâlnim la Centrul Cultural Casa Artelor  (B-dul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3, București) .

Programul este în ambeele zile 11:00 – 19:00 iar intrarea este liberă.

Nu e un secret că este evenimentul cel mai mare pe care îl organizăm și de aceea ne și mândrim cu el. O să vedeți că avem cu ce să ne mândim :). Mai jos vă oferim detalii dspre noutățile aduse de edituri la târg:


Armada de Ernest Cline – editura Nemira

Evadarea e necesară, își tot spune Zack Lightman, care a visat dintotdeauna cu ochii deschiși ca să alunge monotonia din viața reala. Și nu e periculoasă, crede el, pentru că gamerii adolescenți nu trebuie să salveze universul... Dar într-o zi eroul nostru dă cu ochii de o farfurie zburătoare... Mai mult: ciudata apariție e din jocul video pe care-l joacă în fiecare seară, apărând Pământul de invadatori extratereștri. Si nu, Zack n-a luat-o razna.
Armada subminează convențiile din SF, surprinzând la fiecare pagină cu o poveste despre maturizare și invazie extraterestră așa cum nu ați mai citit.

 

Omul din castelul înalt de Phillip K. Dick – editura Nemira

Roman ecranizat în serialul omonim produs de Amazon Studios, urmărit de milioane de spectatori din toată lumea.

Ce mai este real în aceasta lume în care forțele Axei au câștigat cel de-Al Doilea Război Mondial? Poate doar romanul unui obscur autor de science fiction care, pierdut într-o margine de Americă pacificată de japonezi, imaginează o istorie paralelă, în care aliații au învins. Oracolul I Ching pare să confirme fantezia sa și concluzia, uluitoare, se impune de la sine: întreaga lume este o nălucire populată de fantome! Dar nimic nu este atât de simplu pe cat pare...

Dr. Bloodmoney de Phillip K. Dick – editura Nemira

Când lumea se stinge, viitorul rămâne o necunoscută ce aprinde imaginația și vinovatul se amestecă printre supraviețuitori... Printre supraviețuitorii dintr-o lume care suferă consecințele anihilării nucleare, o lume în care mutanții fac norma, se află Dr. Bloodmoney. Și el e vinovat pentru tot în această comedie neagră, animată de o întreagă galerie de personaje bizare. Un mutant cu puteri telekinetice, un DJ într-un satelit ce circulă neobosit, un fizician megaloman, care a contribuit semnificativ la distrugere acționează într-o lume dominată de rău. Și totuși, în sclipitorul roman al lui Philip K. Dick se simte speranța în specia umana...

 

 Cercul de piatră de Diana Gabaldon (vol 1 & 2) – editura Nemira

Jamie Fraser a supraviețuit în chip miraculos. Când descoperă minunea, Claire Randall vrea să i se alăture. Trebuie să atingă iar pietrele de pe Craigh na Dun pentru a ajunge la Edinburgh, în anul 1766. Cei doi nu-și doresc decât să trăiască o viață liniștită. Dar nepotul lui Jamie e răpit de pirați, ceea ce declanșează o urmărire în care pericolele se țin lanț. Diana Gabaldon își poartă protagoniștii prin mai multe epoci istorice și prin spații pitorești, care invită la reverie. În a treia parte din seria de succes Outlander, și iubirea se arată într-o altă lumină, iar incursiunea în trecut dezvăluie zone neștiute.

 

 Soarele umbrit de N. K. Jemsin – editura Nemira

Protectoratul Kisua e la putere și Gujaareh nu are parte de o viață liniștită. Orașul viselor, în care pe vremuri domnea pacea, se confruntă cu violențe și coșmaruri: o boală misterioasă face ravagii în cetate, osândindu-i pe suferinzi să țipe în somn. Prizonieri ai viselor întunecate și ai unor personaje malefice, abia așteaptă să se răzvrătească. Își pun speranța în doi proscriși: prima femeie primită în rândul zeițelor viselor și un prinț exilat, care-și cere dreptul dobândit prin naștere. Împreună, trebuie să țină piept ocupației kisuatiene și să dezvăluie sursa viselor ucigașe pentru ca orașul Gujaareh să supraviețuiască.

 

Câinii diavolului de Cătălina Fometici – editura Tritonic

Miniseria Câinii Diavolului cuprinde trei nuvele: Chipul întunecat al visului, Roșie ca sângele este Furia și Câinii Diavolului. Veți pătrunde, împreună cu ducele Julien de Roanne și căpitanul du Jammel, în Pădurea Șoaptelor, pe urmele unei creaturi sângeroase, și veți vedea cum vânătorul devine vânat. Veți păși pe coridoarele castelului Beyssac în compania frumoasei prințese Odille de Montmorency. Veți alerga pe străzile Parisului, alături de patru cavaleri curajoși, hotărâți să răzbune o crimă monstruoasă.

 

 

Tenebre. Cazul Laura de Daniel Timariu – editura Tritonic

Alexandru Anghel este un detectiv din spița lui Phillip Marlowe și Sam Spade, adică suntem în plin roman hardboiled, numai că locul acțiunii este Timișoara, dar nu orașul locuitorilor și al turiștilor de azi, ci o Timișoară împărțită între Lumea Tenebrelor și Lumea Oamenilor. Cazul Laura îl aduce pe Alex, detectivul celor două lumi, printre vârcolaci, vampiri, nimfe urbane, vrăjitoare, goblini și strigoi. Și este doar începutul...

 

 

 

Frontiera (vol. 1 și 2) de Lucian-Dragoș Bogdan – editura Tritonic

Frontiera este povestea unei porți către multivers, spre alte lumi – unele ca a noastră, dar bazate pe alte legi ale fizicii, altele având mai multe sau mai puține dimensiuni. Lumi aflate într-un echilibru fragil, a cărui distrugere poate avea consecințe inimaginabile. Dar este, în același timp, povestea unei prietenii care rezistă trecerii timpului.

 

Cine doarme și visează de Cezarina Anghilac – editura Tritonic

Galaxia sudică. Începuturi de Aurel Cărășel – editura Tritonic

Gheorghe, un om special de Dan Doboș – editura Tritonic

Povestiri cu dragoni, antologie editată de Michael Haulică – editura Tritonic

 Eucronoza și alte nuvele de Sebastian A. Corn - editura Millennium

Unul dintre cei mai importanți autori ai așa-numitei „generații JSF” și cel dintâi care a trecut pragul publicării, încă din 1996, cu un roman extrem de bine primit atât de fani cât și de critică (2484, QUIRINAL AVE, ce i-a adus și premiul pentru debut la Eurocon), Sebastian A. Corn este, pentru cititorul de fantasy și science fiction al prezentului, autor de romane. Cu toate acestea, „doctorul” s-a făcut remarcat în paginile Jurnalului SF și ale altor publicații ale vremii prin proza sa scurtă, prin lucrări care, în câteva pagini (sau câteva zeci), reușeau să îl transpună pe cititorul amețit de avalanșa imaginației sale prodigioase în viitoruri pe cât de stranii, pe atât de ingenios extrapolate. Eucronoza Și Alte Nuvele este primul volum al unui proiect editorial menit să aducă în fața cititorului contemporan proza scurtă a lui Sebastian A. Corn, risipită în mai toate periodicele de gen, de la Jurnalul SF la CPSF Anticipația, de la Nautilus la diversele pagini SF din presa cotidiană a ultimului deceniu al veacului XX.

 Inima Dragonului de Mircea M. Țara - Crux Publishing

Nisal, Cetatea Zăpezilor, paradis al artiștilor și al magicienilor, este zguduit din temelii în urma unui complot sinistru. Prinși la mijloc, Lied, un bard cu talente ce depășesc cu mult o ureche muzicală, alături de banda lui de hoți de buzunare, au de înfruntat demoni străvechi, armata Umbrelor și magia neagră abil mânuită de Magiștrii regatului. Dar dușmanul lor cel mai mare este timpul. Astfel că oameni, liandrini, zollany și dragoni legendari treziți din negura amintirilor trebuie să lupte împreună pentru a împiedica distrugerea iminentă a Nisalului. Miza? Inima Dragonului, un artefact ce îi oferă posesorului ei putere nelimitată și capacitatea de a distruge sau de a reface lumea.

 Amendamentul Dawson de Ciprian Mitoceanu - Crux Publishing

Peste tot în America se vorbește numai despre Amendamentul Dawson, dar John Barton nu are prea mult timp să stea la discuții. Zi și noapte vânat ca un animal pentru fi transformat, fără voia sa, în donator de organe, el este hotărât să nu cedeze fără luptă. În spatele cortinei, congresmanul Dawson controlează întreg jocul, dar surprizele nu îl ocolesc nici pe el… În obișnuitul ritm alert care l-a consacrat, în romanul Amendamentul Dawson Ciprian Mitoceanu ne dezvăluie ororile unei lumi noi, deloc departe de zilele noastre, în care politica se dovedește a fi mai periculoasă decât oricând.

Nemuritoarea Starling de Angela Corbett – editura Leda Edge

Evie Starling a dus o viață relativ obișnuită, ieșind cu prietenele, vorbind despre băieți și conducându-și Mustangul din 1966. Toate acestea se schimbă atunci când se mută în Gunnison, Colorado, pentru a începe colegiul, și când cunoaște doi bărbați misterioși.

De secole, Alex Night și Emil Stone au dorit-o pe Evie, dar fiecare a avut propriile lui motive pentru a vrea să fie cu ea. Când amândoi susțin că sunt sufletul ei pereche și îi povestesc despre un trecut incredibil, Evie află că este cu totul altă persoană decât credea. Curând, Evie se trezește în mijlocul unui război vechi de când lumea între Societatea Amaranthine, protectorii sufletului, și Rezistența Daevos, distrugătorii sufletului.

Cu un trecut pe care nu îl înțelege și un viitor plin de pericole, Evie trebuie să decidă în cine să aibă încredere. Dar Alex și Emil nu sunt singurii care o vor pe Evie, iar sufletul ei urmează să devină miza într-o confruntare pe viață și pe moarte.

 Trei coroane întunecate de Kendare Blake – editura Leda Edge

În fiecare generație de pe insula Fennbirn se naște un set de triplete: trei regine, toate moștenitoare cu drepturi egale la coroană și fiecare posedând puteri magice mult râvnite.

Mirabella stăpânește cele patru elemente, e capabilă să stârnească vâlvătăi lacome de foc sau furtuni violente doar pocnind din degete. Katharina este o otrăvitoare și poate înghiți cele mai ucigătoare veninuri fără să simtă aproape nimic. Arsinoe domină natura și despre ea se spune că ar avea harul de a face să înflorească cel mai roșu trandafir și să îmblânzească cel mai aprig dintre lei. Dar pentru a deveni Regina Încoronată nu e nevoie doar de originea regală. Fiecare soră trebuie să lupte pentru asta. Și nu e doar un joc în care cineva câștigă sau pierde… e o luptă pe viață și pe moarte. În noaptea în care surorile împlinesc șaisprezece ani, bătălia începe.

Ultima regină rămasă în viață primește coroana.

 

 Osișor își caută un prieten de Pawel Pawlak – editura Corint Junior

„Mi-am pierdut dințișorul.  Ai putea crede că e ceva neînsemnat, dar, în cazul meu, să-ți pierzi un dinte nu e tocmai de joacă.”

Așa începe povestea lui Osișor, un schelet mic și singuratic, care nu are niciun prieten.

Dar într-o zi, când Osișor vede o fetiță cum își îngroapă în grădină dintele de lapte, acesta are o idee...

Veți îndrăgi cu siguranță personajele din această carte minunată despre prietenie, care nu ține cont de diferențe, ci de valorile pe care le avem în comun.

 

 Războiul lumilor de H.G. Wells – editura Corint

Editura Corint Books propune cititorilor săi, în colecția Clasici ai literaturii universale, unul dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite romane SF ale lui H.G. Wells: Războiul lumilor (The War of the Worlds), publicat în 1898. Cartea reprezintă una dintre primele narațiuni în care este imaginată o luptă între omenire și o civilizație extraterestră invadatoare, care avea să devină una dintre cele mai prolifice teme ale literaturii de anticipație. Succesul romanului este atât de mare, încât în 1898, în Statele Unite, el va fi piratat de două ori, în foileton, în două reviste diferite, New York Evening Journal și Boston Post. Pentru cititorii epocii, romanul se încadra în specia distopiilor despre posibile invazii ale Angliei, așa-numita invasion literature, specie din care fuseseră publicate nu mai puțin de 60 de titluri între 1871 și 1914.

 Fata de la nord de ziuă de Alexandru Voicescu - editura Herg Benet

După moartea tragică a soției sale, Gérard – un profesor francez de istorie a artei – decide să se retragă o perioadă în nordul îndepărtat al Europei. Liniștea pe care o caută în meditație printre fiordurile Norvegiei este întreruptă de întâlnirea accidentală cu o tânără ce urmează cursurile unei stranii școli locale de fotomodele, a cărei deviză este „Sine Anima”.

 

 

 Crime sofisticate de George Arion - Crime Scene Press

București. Un șir de crime, al căror mobil este imposibil de explicat, produce panică în orașul de pe malurile Dâmboviței. Singura legătură între victime – prezența lor în emisiunea tv Steaua norocului, realizată de către frumoasa Alma Soran. Vor reuși anchetatorii, conduși de către criminalistul Luca Pinte, să pună mâna pe ucigaș? Și cum se va termina scandalul de la Loto, unde acumularea unui pot uriaș, în urma multor săptămâni fără câștigători ai marelui premiu, creează suspiciuni? Situația aceasta are vreo legătură cu asasinatele?

Barintown. Un oraș din SUA. Mai mulți prieteni se strâng, seară de seară, într-o crâșmă ospitalieră. Beau, joacă table, darts, biliard și compun povestiri pe care le imaginează pornind de la scrierile marelui fizician Stephen W. Hawking. Dar bucuria de a trăi o experiență uimitoare le e de scurtă durată. La un moment dat, neliniștea se insinuează în spațiul pe care îl socotesc protector. Experiența pe care o cunosc din clipa aceea e devastatatoare. Însă Răul care i-a cuprins în mrejele lui își are originea în București.

 

 Însoțitorul lui Iisus de George Arion - Crime Scene Press

O bombă explodează pe terasa unui restaurant din Barintown. Un nou atac terorist asupra SUA? Un atentat al unui nebun? Poliția își începe imediat investigațiile. Dar, nu peste multă vreme, orașul trece printr-o nouă experiență traumatizantă: pe un câmp de la periferie un copil descoperă cadavrul unei femei. Cercetările care se desfășoară cu febrilitate ajung la o concluzie năucitoare: peste douăzeci de trupuri neînsuflețite au fost îngropate acolo în cel mai mare secret.

În același timp, o carte veche, găsită în biblioteca bisericii catolice, îl pune pe jar pe parohul sfântului lăcaș. Paginile acesteia istorisesc, cu o precizie ca de document, primii ani din viața lui Iisus. Care-i misterul acestei scrieri incendiare? Evenimentele se succed cu o viteză amețitoare în urbea cu oameni care se tem să nu-și piardă viața ori de câte ori ies din casă. Și, chiar dacă la început nimeni nu vede vreo legătură între enigmatica scriere uitată veacuri de-a rândul în rafturile din subsolul bisericii și morții cu identitate necunoscută, există totuși o relație tulburătoare între acestea, iar cititorul devine martorul unui deznodământ șocant.

Un adevărat page-turner care, în plus, ascunde un mesaj profund, dincolo de vâltoarea acțiunii.

 

 

 Ucide-l pe Tată de Sandrone Dazieri - Crime Scene Press

Când în Pratoni de Vivaro, o localitate din apropiere de Roma, o mamă dispare împreună cu fiul ei, inspectorul-șef adjunct al Unității Mobile din capitala Italiei își cheamă în ajutor asistenta cea mai de încredere, pe Colomba Caselli. Împreună cu neobișnuitul Dante Torre, Colomba Caselli pornește fără voie o anchetă care le pune amândurora viața în primejdie. Ce încredere poate avea cu adevărat în ciudatul ei aliat? Ce legătură există între răpirea unui copil în urmă cu peste treizeci de ani, un atentat cu bombă la Paris și dispariția din Pratoni? Vor putea Dante și Colomba să-și depășească cele mai negre temeri? Și cine este Tatăl?

 

 Lady of the Lake de Andrzej Sapkowski – adus în România de Books Express

Ciri a scăpat ca prin minune din ghearele morții aflându-se acum într-o lume complet diferită: lumea elfilor.

Este prinsă fără scăpare. Timpul nu există. Nu există granițe sau portaluri prin care se poate întoarce în lumea în care s-a născut.
Dar ea este Ciri, copila din profeții și nu va fi învinsă. Trebuie să scape pentru a-l reîntâlni pe vrăjitorul Geralt de Rivia și camarazii lui și de asemenea de a învinge cel mai teribil coșmar.
Leo Bonhart, omul care a hăituit-o și a torturat-o este încă pe urmele ei.

Iar lumea este încă în război.

 New York 2140 de Kim Stanley Robinson – adus în România de Books Express

În carte veți descoperi o nouă viziune asupra viitorului. Orașele se schimbă și noi, oamenii, ne schimbăm odată cu ele.

Apa a crescut, inundând New York-ul. Fiecare stradă a devenit un canal, fiecare zgârie-nor o insulă. Dar oamenii s-au adaptat, orașul a rămas metropola agitată și strălucitoare dintotdeauna.

Jucătorul la bursă vede oportunități unde ceilalți văd probleme. Munca de detectiv nu dispare niciodată, la fel și cea de avocat. Veți întâlni în carte și o vedetă a internetului, pe managerul de clădiri, foarte respectat pentru atenția sa la detalii.

Mai apar doi băieți care nu au unde să plece. Aceștia sunt mai importanți pentru viitorul orașului decât și-ar putea cineva imagina.

Programatorii locuiesc la mansardă, iar dispariția lor duce la o serie de evenimente ce amenință existența tuturor.

 Acesta este trupul meu de Liviu Surugiu – editura Tracus Arte

„Acesta este trupul meu” a luat premiul întâi la Atlantykron 2016 (o tabără de vară dedicată studiului și interconectivității dintre tineri români și oameni de știință  organizată începând cu 1989 în România, pe o insulă – formal numită Atlantykron – aflată pe brațul drept al Dunării). Poate pentru idee, poate pentru stil, ori pentru senzația că omul, din iubire, poate schimba legile știute și neștiute ale Universului, Andrew Spivak e decis să renunțe la haina preoțească și să întemeieze o familie cu Isabel, oricât de mult și pe orice căi ar fi avut de plătit pentru asta. Numai că soarta, sau mâna divină, îl pune într-un impas din care decide să iasă făcând jocul unei grupări NASA. Pleacă spre Saturn, însoțit de alți patru preoți, având misiunea de a aduce pe Pământ un obiect detectat pe unul dintre inelele planetei de piatră și gheață. Obiectivul e îndeplinit, numai că la întoarcere pentru el surprizele nu sunt tocmai plăcute. Iar Andrew reușește să-și ducă planurile la bun sfârșit, înțelegând că, într-un fel, el e Ales. (Teodora Matei)

Guest post: Georgia Vlădulescu - Jurnalul unei cititoare

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro