bookblog.ro

Menajeria lui Jamrach

de Carole Birch

All, 2011

336 pagini

Categoria: Aventura

Afla mai multe sau cumpara cartea

Autoare nominalizata la Booker Prize (2003)
Londra, 1857. La docuri, in valmasagul de mirodenii indiene, statuete chinezesti, diavoli tasmanieni si alte creaturi nemaivazute, un baietel este atacat de un tigru. Pentru curaj, micul Jaffy Brown se alege cu o slujba la menajeria lui Jamrach, negustor de curiozitati.
Cand prietenul lui, Tim, se imbarca pe o baleniera si porneste in cautarea maretului dragon din Marile Sudului, Jaffy il urmeaza - lasand-o in urma pe Ishbel, fata cu bucle blonde si pantofi rosii. La inceput, calatoria e o sursa de temeri sublime si de fericiri naprasnice. Apoi se dezlantuie iadul. Oamenii aduc pe vas ,,piaza rea". Superstitiile marinaresti prind viata. Cat de monstruos poate fi sa supravietuiesti?
,,Povestitorul e un fel de David Copperfield al lui Dickens, cu umorul Piratilor din Caraibe... Un superb roman al prieteniei, al camaraderiei, si un neasteptat omagiu adus rasei umane."
Jay Parini
,,Una dintre cele mai frumoase povestiri pe care le-am citit vreodata, cu valente mitice. O carte de mare anvergura literara, cu un suspans innebunitor!"
A.S. Byatt

« Toate cartile din categoria „Aventura“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro