bookblog.ro

Ghidul parintilor - Autoritatea parentala

de Madeleine Deny

Corint, 2012

96 pagini

Categoria: Dezvoltare Personala

Afla mai multe sau cumpara cartea

Copiii au nevoie de o îndrumare fermă din partea adulţilor pentru a crește, cu toţii știm asta. Iar cercul familial este mediul ideal în care o pot face. Copilul se va dezvolta firesc, își va afirma trăsăturile și personalitatea, învăţând totodată cum să se comporte în societate. Desigur, părinţii au multe de spus. Cuvinte hotărâte, potrivite și pozitive… Acelea care îl vor îndruma pe copil pe calea autonomiei, care îi vor dezvolta simţul responsabilităţii și îi vor forma unul dintre cele mai valoroase sentimente: încrederea re ciprocă părinte–copil.


Ghidul de faţă îi ajută pe părinţi să abordeze pozitiv problemele de disciplină ale copiilor şi să stabilească o legătură bazată pe încredere şi cooperare cu aceştia.


Plecând întotdeauna de la exemple concrete, autoarea sugerează idei şi metode care şi-au dovedit în timp eficienţa, oferind, cu umor şi sensibilitate, răspunsuri utile la întrebările fireşti ale oricărui părinte:
Cum să reacţionez atunci când copilul spune „nu” la orice, nu ascultă niciodată şi nu ia în seamă cerinţele mele?
Ce să-i spun dacă nu suportă nicio constrângere sau dacă se poartă urât cu ceilalţi?
Cum să-mi impun autoritatea fără să ţip la el sau să-l pedepsesc?
Cum să-l ajut să respecte regulile?


O carte plină de sfaturi inteligente şi de trucuri „testate şi aprobate”, care va contribui cu siguranţă la crearea unei atmosfere armonioase în familia dumneavoastră!

« Toate cartile din categoria „Dezvoltare Personala“.

« Afiseaza toate cartile.

Copyright ©2011 Bookblog.ro