bookblog.ro

Pareri:

Octavian Soviany

Scriitor

Octavian Soviany
[despre Schimb de Cărţi, proiect organizat de bookblog.ro]

Sincer, m-am simţit acolo de zece ori mai bine decât la un cenaclu sau la o adunare tipică scriitoricească. De ce? Simplu. Pentru că nu am întâlnit pic de ipocrizie, pic de aere semidocte. Au fost mulţi tineri, au adus bucuroşi câte o carte preferată (am remarcat cu plăcere pe masă festinului livresc cărţile tinereţii mele Poveştirile lui Salinger, Kazantzachis şi multe altele) au luat înapoi alta, cu aceeaşi plăcere de a trăi o noua experienţă a lecturii.

Aceşti tineri nu mi-au părut deloc falşi, fandositi, făcând pe desteptii şi umplându-şi rafturile cu cârti care mai de care mai pompoase doar ca să se dea mari cărturari. Îi prefer pe aceşti tineri oricăror literaţi care au un nume în spate, care îşi dau cu părerea autoritară despre orice fapt literar şi îi înjură pe "inculţii" tineri, deşi ei nu au mai citit o carte de la cap la coadă de vreo 30 de ani.

Paula Apreutesei

Business Strategy Manager
Microsoft Romania


Paula Apreutesei, Microsoft Romania
Amân în fiecare zi să scriu. Să scriu ceva ce ar semăna cu literatura. Pentru că de scris, scriu răspunsuri la sute de emailuri, white papers, memos şi reports. Citesc mai mult decît scriu şi mă gîndesc la o întrebare pentru cei care scriu recenziile pentru cititorii bookblog.ro: voi citiţi mai mult decît scrieţi, nu? Doar scriitorii scriu mai mult decît citesc?


Citiţi şi scrieţi, scrieţi şi citiţi, pentru că eu nu ştiu să fie plăcere mai mare decît aceea de a şti. Fiţi generoşi şi spuneţi şi altora ce ştiţi. Bookblog este un loc al generozitaţii. Iar cînd vom ajunge în economia bazată pe atenţie, I will pay a lot of attention to you. Până atunci, în loc de altă monedă de schimb, v-am scris acest îndemn de a continua ceea ce faceţi. Citiţi şi scrieţi.

Bogdan Hrib

Editor
Grupul editorial Tritonic


Bogdan Hrib
bookblog - o aventura literara, cel mai important experiment al new media literara, o realitate prietenoasa pentru cititori, un rau necesar pentru criticii profesionisti, un virtual colac de salvare pentru editorii in lupta cu vechile media si vechile mentalitati...
Autorizata sau nu, bookblog este o voce de care aveam cu totii nevoie, o voce inainte de orice - prietenoasa si moderna si eleganta si foarte foarte vie!

Sara Bocaneanu

Senior Consultant
SOPOLEC Business Advisory Services


Sara Bocaneanu
In urma cu cativa ani, am inceput sa caut sa inteleg muzica clasica contemporana; am gasit in scurt timp un forum de o calitate exceptionala. Oamenii aceia m-au indrumat si m-au invatat.

Am cautat indelung o astfel de comunitate online in domeniul literaturii. Atunci, nu am gasit nimic satisfacator. Acum este bookblog, si mai este si Schimb de Carti ca realitate ne-virtuala. Ce bine as fi fost sa fi aparut acestea cand aveam timp din belsug pentru citit!

Anca Rotar

"Veteran" Schimb de Carti

Anca Rotar
Primul meu Schimb de Cărţi a fost în iunie 2007. Era cu vreo două săptămâni înainte de examenul de licenţă. Îmi spuneam "Stai şi învaţă! Te duci după examen!". Până la urmă, n-am mai stat să învăţ, am luat câteva cărţi şi m-am dus. Mă temeam eu puţin că o să fie o adunare oarecum exclusivistă, dar nimic mai departe de adevăr. Oamenii de la Schimb de Cărţi nu numai că nu muşcă, dar este o plăcere să discuţi cu ei. Şi dacă te alegi şi cu o carte de citit, cu atât mai bine!

De fapt, cărţile de la Schimb de Cărţi sunt doar un pretext. Importantă este întâlnirea propriu-zisă, posibilitatea de a cunoaşte oameni uniţi de bookaholism. Pentru că a fi pasionat de cărţi înseamnă a căuta dincolo de banalul cotidian şi de nimicurile pe care ni le aruncă în faţă societatea de consum. Membri bookblog şi fideli ai Schimbului de Cărţi, vă salut!

Dan Calugareanu

CEO
magazinultau.ro


Dan Calugareanu
Mereu in cautare de noi carti bune, trec aproape in fiecare zi pe la bookblog.ro. Pentru ca stiu ca aici gasesc recenzii elaborate, informatii de ultima ora, discutii despre cele mai recente lansari de titluri... Pe scurt, imi place initiativa si produsul vostru, aveti o echipa extraordinara (apreciez in mod deosebit activitatea lui Silviu Man, pe care-l citesc cu interes de fiecare data). M-as bucura ca acest blog colectiv sa ajunga in fruntea blogurilor din Romania. Eu tin aproape. Felicitari si inspiratie maxima si in continuare!"

Copyright ©2011 Bookblog.ro