bookblog.ro

De la erotism la thriller

Scris de • 7 November 2013 • in categoria

Titlu: Revelația
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 416
ISBN: 978-606-686-148-9
Cumpara cartea

Primul volum al seriei Crossfire a fost un exemplu tipic de literatură erotică modernă pentru femei: o eroină sexy și ușor naivă, apăsată de traume din trecut și cucerită din prima secundă de un Făt Frumos contemporan: senzual, frumos, întunecat, puternic, ireal de bogat și bineînțeles, cu niște secrete tulburătoare la rândul lui. În prima carte, luăm parte la întâlnirile explozive dintre cei doi protagoniști și îi privim încercând să construiască o relație, în ciuda tuturor obstacolelor care le stau în cale. Deci nu pot să spun că aveam așteptări prea mari de la cea de-a doua carte din serie, așa că am fost surprinsă să descopăr că autoarea reușește să întoarcă firul narativ într-o direcție cu totul neașteptată.

Cumpără titlul în engleză

Prima jumătate a romanului păstrează linia cunoscută: Eva și Gideon se iubesc, se luptă să rămână împreună, însă trecutul lor și personalitățile dificile le stau în cale. Aceleași gesturi exagerate ce dovedesc mania controlului în cazul lui Gideon, aceeași tendință de a fugi a Evei și nenumărate secrete vechi și noi pe care nici unul dintre ei nu acceptă să le dezvăluie. Ușor, ușor însă, apar indicii care sugerează că intriga se va îndepărta de scenariul pe care cititorii l-ar putea anticipa.

revelatia - pinterest 2

Autoarea aduce în prim plan personaje din trecutul Evei, personaje care vor da naștere unor noi situații tensionate. Iar de aici până la un adevărat dezastru nu mai e decât un pas. Pentru că nu doar relația protagoniștilor este în primejdie, ci și viața și libertatea acestora. Spre final, romanul capătă un aer de thriller, suspansul se accentuează, iar povestea se transformă într-o cursă contra timp și într-o vânătoare de indicii. Din momentul în care aflăm despre o anumită răsturnare de situație, devine destul de ușor să deduci implicarea lui Gideon în aceasta, deși pașii pe care i-a făcut sunt în continuare un mister. Însă dezvăluirea vine destul de târziu, astfel încât autoarea își ia tot timpul pentru a-și ține cititorii ca pe ace. De-a lungul a destule capitole, ești la fel de neștiutor ca și Eva în ceea ce privește acțiunile și motivațiile lui Gideon. Iar atunci când în sfârșit afli adevărul, acesta este mult mai tulburător decât ți-ai fi putut imagina.

Revelatia - pinterestFoarte mult mi-au plăcut în acest volum personajele secundare. Majoritatea sunt atât de frumos creionate încât este imposibil să nu le îndrăgești, în ciuda faptului că Sylvia Day le construiește portrete surprinzător de credibile, accentuându-le deci deopotrivă atât calitățile, cât și slăbiciunile. Am fost mai încântată de personajele secundare decât de protagoniști, mai ales că aceștia din urmă au de-a lungul cărții atitudini mixte, contrastante, haotice. Într-un moment îți devin simpatice, pentru ca apoi să revină la un comportament greu de înțeles. Știu că personalitățile ambilor protagoniști au fost influențate enorm de traumele din copilărie și înțeleg faptul că tot ceea ce fac este umbrit de ceea ce au trăit atunci, însă pur și simplu nu am fost cucerită nici de Eva și nici de Gideon. În schimb, am avut zâmbetul pe buze de fiecare dată când am parcurs câte un fragment în care apăreau și Clay, membrii familiei Evei sau alte personaje secundare.

În cazul în care ați citit primul volum și sunteți nehotărâți dacă să continuați seria sau nu, vă sfătuiesc să luați cu încredere al doilea roman de pe raft. Iubitorii de romance vor avea parte din plin de momente romantice și scene erotice în prima jumătate a cărții, iar cei care așteaptă mai mult suspans vor fi plăcut impresionați de partea a doua a volumului.

Foto

  • Plusuri

    Intrigă surprinzătoare, răsturnări de situație neașteptate și o serie de personaje foarte frumos construite.

  • Minusuri

    Comportamentul în continuare bulversant al protagoniștilor.

  • Recomandari

    Cititorilor care au îndrăgit primul volum din seria Crossfire.

Categorie: | Autor: | Editura:



Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Pingback: Revelatia (seria Crossfire, volumul 2) – Sylvia Day « My Weekly Book

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro