bookblog.ro

Escapade prin timp. Doritori?

Scris de • 19 May 2013 • in categoria

Titlu: Roșu de rubin
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 304
ISBN: 978-606-600-232-5
Cumpara cartea

„O călătorie necontrolată în timp este anunţată, de obicei, cu câteva minute – uneori ore sau chiar zile – înainte, prin senzaţii de ameţeală ce afectează capul, stomacul şi / sau picioarele. Mulţi purtători ai genei au pomenit, de asemenea, despre dureri de cap asemănătoare migrenelor. Primul salt în timp – numit şi saltul de iniţiere – are loc între al şaisprezecelea şi al şaptesprezecelea an de viaţă al purtătorilor genei.”

Cum ar fi să te poţi întoarce în trecut? Mulţi şi-ar dori asta, raportându-se de cele mai multe ori la propria viaţă. Şi-ar dori să o poată face pentru o a doua şansă, pentru a repara ceva ce au greşit, pentru a pune ordine în situaţiile prin care au trecut la un moment dat. Dar ce e de făcut în momentul în care întoarcerile în trecut sunt fortuite, haotice şi nedorite? Cum te-ai simţi dacă ai fi aruncat brusc înapoi în timp, într-o lume pe care nu o cunoşti şi de care nu aparţii?

Astfel facem cunoştinţă cu două personaje, două verişoare pe nume Charlotte şi Gwendolyn, aflate la vârsta adolescenţei. Prima dintre ele posedă un dar nemaîntâlnit şi totodată destul de periculos: fata poate dispărea brusc din prezent într-o epocă trecută, făcând un salt haotic în timp. „Darul” era cunoscut şi aşteptat de familia ei, astfel încât Charlotte este pregătită îndelung prin cursuri de dans, de istorie, de bune maniere, de comportament în societate, toate în raport cu perioada în care ar fi „aterizat”, mai mult sau mai puţin voit.

Plecarea în timp era anunţată prin simptomele descrise mai sus. Charlotte le are de câteva ori, şi totuşi plecarea ei înapoi în timp nu are loc. În schimb, Gwendolyn se va trezi brusc într-o altă lume. Astfel, s-a produs o eroare, şi purtătoarea genei nu este Charlotte, ci verişoara ei. Şi aici este interesantă de urmărit reacţia celor din jur, comportamentul lui Charlotte şi atitudinea lui Gwendolyn.

Gwenny a fost tot timpul văzută în inferioritate comparativ cu verişoara ei, un soi de copil neglijat, fără talente şi fără viitor. Charlotte a crescut cu sentimentul de superioritate, iar răsturnarea de situaţie o depăşeşte şi nu concepe ca altcineva să îi ia locul privilegiat, care i s-ar cuveni de la naştere. Mama lui Charlotte o va dispreţui făţiş pe Gwendolyn, de parcă ar fi fost vinovată de un soi de furt.

Gwendolyn ia lucrurile ca atare. Se trezeşte că s-a pricopsit cu un astfel de „talent” pe care îl va urî de cele mai multe ori. Cea mai încântată de situaţie va fi simpatica ei prietenă, Leslie, bucuroasă să facă adevărate research-uri referitoare la epocile în care va călători fata şi la personalităţile întâlnite.

Însă cel mai frustrant pentru Gwendolyn va fi atunci când misteriosul Gideon, o frumuseţe masculină cam arogantă şi cârcotaşă pentru gustul şi răbdarea fetei, o va tot necăji la fiecare pas şi fiecare gest făcut. Deşi lucrurile se vor schimba surprinzător la un moment dat...

Volumul face parte din trilogia „Culorile dragostei”. Continuarea poveştii poate fi citită în „Albastru de safir”, urmată de „Verde de smarald”.

  • Plusuri

    Descrierile senzoriale.

  • Minusuri

    Stilul simplist în care este scrisă.

  • Recomandari

    O lectură uşoară, destinată în special adolescenţilor.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • O zi David Nicholls

Copyright ©2011 Bookblog.ro