bookblog.ro

Idei de business pe bandă… desenată

Scris de • 17 December 2012 • in categoria

Titlu: Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 64
ISBN: 978-606-8360-16-4
Cumpara cartea

Când am ales să citesc „Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe” nici nu-mi trecea prin cap că ar fi vorba de o carte care conţine benzi desenate. Practic, avem o modalitate cu totul inedită de redare a unor idei de business.

În loc de un volum stufos, bine structurat, cu numeroase capitole şi sute de pagini, care să dea acea siguranţă a cărţilor specializate, din care te poţi documenta pentru probleme serioase de carieră, ai în faţă personaje desenate puse în anumite situaţii de viaţă, prin intermediul cărora sunt emise diverse sfaturi de îmbunătăţire sau schimbare radicală a unor tipare de comportament în ceea ce priveşte relaţiile interumane, de la job sau din viaţa de zi cu zi.

Sfaturile cuprinse în carte se adresează în mod special managerilor şi oamenilor de afaceri, însă şi fiecăruia dintre noi, ideile fiind aplicabile atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Şi pentru că cea mai bună cale spre autoperfecţionare începe cu autoobservarea şi identificarea acelor aspecte greşite care ne caracterizează cele mai multe dintre acţiuni, cei doi autori, Marshall Goldsmith şi Mark Reiter, ne vorbesc despre o listă de obiceiuri care ne împiedică să câştigăm şi ulterior să menţinem succesul. Mai jos sunt câteva ditre ele:

1.Dorinţa de a câştiga tot timpul – fără să fie eliminată ideea de competivitate, vitală în mediul de afaceri, obsesia de a ieşi mereu învingător îi poate da la o parte pe ceilalţi (colegi, prieteni) şi chiar îi poate răni, mai ales atunci când totul e făcut din îngâmfare şi exces de zel.

2.A acorda prea multă importanţă lucrurilor neînsemnate – ne focusăm atenţia pe lucruri care nu merită prea multă bătaie de cap, de cele mai multe ori pentru a demonstra cuiva că noi ştim mai bine...

3.Condamnarea opiniilor – considerăm din start că ceilalţi au opinii greşite, atât timp cât nu corespund cu ale noastre.

4.Criticile distructive – îi descurajăm pe ceilalţi printr-o atitudine care spune: „Tu n-ai habar, în schimb eu le ştiu pe toate”

5.„Nu”, „Dar” sau „Totuşi” – fiecare dintre cele trei cuvinte omoară din start încercarea cuiva de a-ţi da un sfat bun, pentru că tu eşti convins de ceea ce crezi şi nu accepţi alte variante.

În câte dintre aceste situaţii te recunoşti? Acum ai posibilitatea să afli ce trebuie să faci în acest sens într-o manieră mai aparte, prin intermediul benzilor desenate.

  • Plusuri

    O manieră autentică şi neaşteptată de prezentare a unor idei de comportament în viaţa profesională, cu aplicabilitate şi în cea personală.

  • Recomandari

    Celor interesaţi de îmbunătăţirea business-ului propriu, a relaţiilor cu angajaţii (în cazul managerilor), a relaţiilor cu colegii de job, a relaţiilor interumane în general şi a propriei personalităţi.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro