bookblog.ro

În căutarea timpului pierdut

Scris de • 14 January 2013 • in categoria

Titlu: Musai list
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 188
ISBN: 978-606-8360-22-5
Cumpara cartea

„După cum ai observat, Musai List este și titlul acestei cărți. Asta pentru că, pe măsură ce o citești, te gândești probabil la lucruri din viața ta pe care vrei să le schimbi, la idei noi pe care vrei să le aplici, la decizii pe care le ai de luat, la moduri în care îți poți îmbogăți viața profesională. Toate aceste pot forma un Musai list al tău, un set de angajamente importante pentru tine, pentru a-ți organiza mai bine timpul și a te bucura mai mult de fiecare zi”

Timpul…ne ajunge vreodată? De foarte multe ori m-am surprins plângându-mă de lipsă de timp sau i-am surprins pe ceilalți făcând asta. În cazul meu , sincer vă spun, nu prea știu să-mi organizez timpul. Mă apuc de o treabă, îmi amintesc de altă treabă și o încep și pe aia; un coleg mă roagă să-l ajut cu ceva și mă opresc din ce făceam pentru a-l ajuta…lista poate continua. La sfârșitul zilei te simți extenuat, ai bifat o serie de lucruri dar ce era mai important sau mai greu de făcut, nu ai făcut. A doua zi o iei de la capăt. Welcome to my life.

Stop! Până aici! Să ne organizăm puțin.

Cu ce m-a cucerit pe mine Musai list? Cu sinceritatea ei. În interiorul cărții veți descoperi un cadou din partea autorului. Nu vă dezvălui ce, vă spun doar că vă va pune pe gânduri. Pentru câteva momente, dacă nu pentru restul vieții, veți privi viața proprie cu alți ochi. Veti fi puși față în față cu realitatea dură: atâta timp avem, să încercăm să îl prețuim.

Musai list este o carte plină de sfaturi utile, nu o includeți la „încă o carte sau încă un autor care vrea să ne vândă secretul vieții fericite etc, etc”- categoria cărți cu titlu dar fără conținut. Autorul ne dăruiește ceva și anume câteva ponturi valoroase pentru o viață organizată. Se citește ușor, mai ales când în 90% din situații te regăsești, și vă promit că nu vă v-a lăsa neschimbați.

Octavian Pantiș , susține cursuri de Time Management încă din 1997, este Managing Director al firmei TMI Training & Consulting și autorul bestsellerurilor Time Management și Practical Leadership – cărți audio. În cartea Musai list, reușește să atingă trei aspect importante ale vieții fiecăruia: ce îti dorești de la viață, în ce stil muncești și ce prioritate are munca în viața ta. Poate ție îți este greu să spui exact ce îți dorești de la viață, nu renunța să găsești un răspuns. Stilul tău de muncă nu e chiar atât de eficient, există timpi morți, întreruperi fără sens sau poate „ feng shui-ul” tău de la birou te tulbură, găsești câteva metode de îmbunătățire a situației în carte. Viața extraprofesională este și ea prost organizată sau în unele cazuri este inexistentă- din lipsă de timp, este păcat să nu faci ceva pentru a schimba situația, mai ales că stă doar în puterea ta.

  • Plusuri

    Veridicitatea- autorul vorbește din zilele noastre, e în cunoștință de cauză, ceea ce face și lectura ușoară. Să citești cartea e ca o discuție cu un prieten foarte bun, ai încredere în el și știi că îți vrea binele. Sfaturile sunt la obiect și capitolele bine structurate.

  • Recomandari

    Tuturor

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro