bookblog.ro

Revenire la viaţă şi redescoperire de sine

Scris de • 2 September 2011 • in categoria

Titlu: N-ai să mori
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 336
ISBN: 978-606-600-296-7

Poveste a redescoperirii şi întoarcerii la viaţă, N-ai să mori este o experienţă profundă a traumei şi a conştientizării ei, pe care cu luciditate, sinceritate şi lux de amănunte autoarea ne-o impartăşeşte.

Kathrin Schmidt a scris aceasta carte dând viaţă personajului Helene, prin care va exprima propria sa experienţă trăită la trezirea din comă, în urma unui accident cerebral. Experienţa parcursă din momentul trezirii până la cel al externării din spital este descrisă cu lux de amănunte, astfel încât asistăm la expunerea un amalgam de gânduri, trăiri şi sentimente care se împletesc aproape haotic în mintea femeii aflate încă în convalescenţă.

N-ai să mori este descrierea unei lumi interioare rotunde şi marcante, în care se deruleaza cu o rapiditate uimitoare atacuri de panică însoţite de sentimentul de neputinţă, pierderea propriei identităţi şi regasirea acesteia, flash-urile de memorie, amintirea persoanelor dragi, contextul familial şi social.

Asistăm la episoade dureroase în care personajul principal, Helene îşi descoperă starea de neputinţă şi începe să o conştientizeze, în timp ce, în paralel, episoade pasagere din viaţa ei încep să revină în memorie.

O prezenţă constantă în gândurile Helenei, subiect de profundă analiză, de întrebări şi nelinişti dar şi de răspunsuri şi chiar calm uneori, este pe întreaga perioadă a recuperării, Matthes, soţul Helenei. Trezirea din comă este totodată prilej de aplecare asupra propriei relaţii de cuplu, de scoatere la suprafaţă a unor realităţi, pe care acum, cu mintea încă împăienjenită în urma accidentului, femeia se străduieşte din răsputeri sa le identifice.

Romanul este impresionant şi deopotriva de citit cu sufletul la gură, este concentrat pe trăiri profunde şi surprinde cu o deosebită lejeritate şi sinceritate sentimente complexe.

Cumpără cartea N-ai să mori

  • Plusuri

    Stilul lejer, aerisit de a scrie al Kathrinei Schmidt, care surprinde la fiecare pas prin nonşalanţa cu care ne face părtaşi unor trăiri profund intime şi dureroase.

  • Recomandari

    N-ai să mori este o carte pe care o recomand amatorilor de roman psihologic, dar şi tuturor celor care doresc să cunoască ce inseamnă revenirea din comă din perspectiva minţii umane.

Categorie: | Autor: | Editura:



Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. cristian sirb spune:

    Uluitor:

    “Romanul este impresionant şi deopotriva de citit cu sufletul la gură, este concentrat pe trăiri profunde şi surprinde cu o deosebită lejeritate şi sinceritate sentimente complexe.”

    Adica, hai sa punem cuvinte unele langa altele, poate-poate o iesi ceva ce ar putea semana a gindire? sau “pe ce principiu” scriu unii recenzii (la carti)? Le-a comunicat cineva acestor oameni ca a scrie despre carti NU este o treaba obligatorie, desi este a naibii de la moda?!

    Serios acuma, nu scrieti (nu publicati!), daca aveti indoieli asupra logicii proprii, daca credeti ca nu ati citit indeajuns, daca credeti ca nu aveti suficient exercitiu. Toate acestea pot fi invatate, deprinse. Dar nimeni nu s-a nascut scriitor sau recenzent de-a gata. Insa e pacat ca acest exercitiu sa se faca in vazul lumii, pe un site serios.

    raspunde

  2. Cititorul spune:

    Pînă la urmă fiecare are dreptul la părere. Plus că nu putem fi suficient de obiectivi atunci cînd dăm o apreciere, fiecare are percepţie diferită aşa că nu putem condamna asta.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro