bookblog.ro

O enciclopedie (de dragoste) ambulantă

Scris de • 26 May 2014 • in categoria

Titlu: Miros de roșcată amară și alte povestiri scandaloase
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 220
ISBN: 978-973-50-4343-8
Cumpara cartea

Culai (Nicolae Neacșu), țiganul din Clejani, este cel din urmă rapsod care crea în maniera epopeii homerice. Iată. Culai egal Homer, o comparație la care nu poți rămâne indiferent.

Apoi, înțelegi că nu poți rămâne neutru la niciuna dintre scrierile lui Dan Alexe. Așa și cu Miros de roșcată amară și alte povestiri scandaloase de la Humanitas. 33 de povestiri de iubire umane și vii. Repet, nu poți fi neutru. Iar mie mi-au plăcut la nebunie. Favorita mea este Anka Butt.

De la „Teatrul lui Sabbath” al lui Philip Roth nu mai citisem o asemenea desfășurare de carnalitate. O bucurie „vizuală”. Dragoste în minaret urmată de o vânătoare de femei la supermarket. Mitul gleznei subțiri, mitul sânilor ușor căzuți. Minciuni nevinovate, tehnici ieftine de agățare, umor de calitate, situații neverosimile. Femei de toate națiile: cehoaica, nemțoaica, flamanda, unguroaica, catalana, dervișa, românca. Și câte și mai câte!

Avem un mic bonus, poveștile cu amicul Păpădie. Avem și un mare bonus, ultima povestire Leila cu fluturi în burtă, povestire cu care Dan Alexe dorește să închidă cercul și care duce cartea la alt nivel, mai înalt. Cred că această povestire ar putea fi dezvoltată într-un roman, așa de multe teme se strâng în doar cele câteva pagini. Citiți cartea, nu uitați nici de blog.

  • Plusuri

    Enciclopedie ambulantă, exuberanță, umor.

  • Minusuri

    Parcă mă așteptam la o străfulgerare mai lungă în cazul unora dintre povestiri.

  • Recomandari

    Se recomandă bărbaților de peste 30 de ani, alături de un album al lui Leonard Cohen și de minim o sticlă de Tempranillo Edicion Limitada :)

Categorie: | Autor: | Editura:



Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. sophya spune:

    Wonderful blog. It was fun to read your posts. This book was really fun for me to read. I’ve saved it and can’t wait to read more from it. Keep up your wonderful work! trap the cat

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro