bookblog.ro

Pentru iubitorii de ciocolată

Scris de • 11 June 2012 • in categoria

Titlu: Dieta iubitoarelor de ciocolată
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 365
ISBN: 978-973-724-346-1

Patru prietene mari iubitoare de ciocolată trec împreună prin tot felul de încercări. Se bazează una pe alta și pe o cantitate impresionantă de ciocolată în timp ce aventurile lor te amuză prin absurditate. Este o poveste lejeră pentru vara ce abia a început.

Cu Lucy, Chantal, Nadia și Autumn am făcut cunoștință în primul volum – Clubul iubitoarelor de ciocolată. Sunt patru fete care se străduiesc să treacă prin încercările vieții cu zâmbetul pe buze. Dilemele lor, fie că sunt mai mult sau mai puțin grave, sunt comune genului feminin.

Lucy nu știe cu cine să se căsătorească, Nadia are un soț dependent de jocuri de noroc, Autumn trebuie să se descurce în continuare cu un frate care este veșnic intrat în belele iar sofisticata Chantal se trezește cu un copil. Fiecare personaj întruchipează o tipologie.

Poveste nu este una deosebit de elaborată, ci chiar previzibilă pe alocuri, dar eu am râs sincer atunci când am citit unele pasaje. Te amuză felul în care sunt ilustrate defecte comune tuturor femeilor de pe mapamond – autoironia este inclusă, iar dialogul interior al lui Lucy este savuros, chiar dacă nu foarte inventiv.

Cine nu a promis că „Asta este ultima bucățică de ciocolată pe care o mănânc!” sau „De mâine trec la cură!” ? Am empatizat adesea cu personajele și asta este o mare reușită pentru o carte în care protagoniștii sunt construiți destul de sumar și care se bazează mai mult pe latura distractivă.

Dieta iubitoarelor de ciocolată seamănă primei cărți în care au apărut cele patru prietene, dar pentru că te relaxează cu succes, merită citită. De exemplu în acest volum ciocoholicele noastre trebuie să facă o livrare de droguri, în timp ce în prima parte comiteau un jaf. Acțiunea rămâne la fel de puțin realistă, dar vă sugerez să alegeți cartea mai mult pentru distracție.

Un mare plus îl constituie descrierile foarte amănunțite ale deliciilor din ciocolată. În absolut fiecare pagină cineva se îndoapă cu dulciuri, iar noi aflăm textura, consistența, gustul și senzațiile pe care bunătățile le provoacă.

Capitolele scurte fac paginile să zboare foarte repede. Iar acțiunea alertă este susținută și de faptul că fiecare capitol este dedicat unui alte personaj. Acestor schimbări frecvente de registru li se adaugă și faptul că Lucy vorbește la persoana întâi, iar despre celelalte trei prietene aflăm noutăți la persoana a treia.

  • Plusuri

    scriitura lejeră și amuzantă

  • Minusuri

    acțiunea neverosimilă și personajele superficiale

  • Recomandari

    celor care sunt în căutarea unei cărți ușurele pentru vară

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro