bookblog.ro

Personaje fermecate și povești minunate

Scris de • 5 December 2013 • in categoria

Titlu: Poveşti clasice pentru copii. Adaptări după basme, fabule şi povestiri populare
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-606-588-535-6
Cumpara cartea

Uneori mă năpădesc nostalgiile și-mi doresc să mai pot fi măcar cinci minute copil, un copil lipsit de griji, lăsat să cutreiere lumea în lung și-n lat prin intermediul poveștilor care hrănesc imaginația și-o dezvoltă pentru ca mai apoi să servească drept scut adultului împovărat de grijile cotidiene mai mici sau mai mari.

Cele cinci minute s-au transformat în câteva ore bune grație antologiei de povești cuprinse în cel mai frumos volum de Povești clasice pentru copii. Adaptări după basme, fabule și povestiri populare pe care l-a scos Curtea Veche și care, pe lângă bucuria de a regăsi poveștile copilăriei, mai aduce un strop în plus de fericire grație ilustrațiilor care acompaniază fiecare poveste în parte.

De la poveștile clasice ale Fraților Grimm la cele ale lui Charles Perraul, Oscar Wilde și Hans Christian Andersen, de la cele populare poloneze la cele inspirate de legende scoțiene sau din mitologia nordică, volumul oferă o gamă largă de povești pentru cei mici, menită să satisfacă chiar și cele mai exigente gusturi sau imaginații debordante.

Un alt avantaj pentru cei mici este faptul că poveștile sunt repovestite și astfel reduse la un număr mult mai mic de pagini care fac lecturarea mult mai facilă, eliminând din ecuație apariția plictiselii.

Fotor1110220819

Basmele și legendele sunt grupate în șase categorii în funcție de subiectul abordat sau de natura personajelor care le populează și așa avem Basme fermecate, Animale mari şi mici, Fete şi băieţi, Aventuri regale, Magi şi vrăjitoare, uriaşi şi duhuri și Poveşti favorite.

Alături de o cană mare de ceai și turtă dulce am avut o după-amiază cât se poate de plăcută mai ales că am găsit totodată șansa să îmi mai completez din cunoștințe și să aflu povestea lui Rumpelstiltskin, a lui Bucle-Aurii și cei trei urși sau a Prințului Fericit.

Știu că până la Moș Nicolae sau Crăciun mai e ceva dar în cazul în care v-ați trezit și voi cu gândul la cadouri, cartea de față i-ar ferici pe cei mici și poate și pe cei mari care vor să se simtă din nou copii.

  • Plusuri

    Varietatea poveștilor prezentate care reunesc atât autori clasici cât și legende folclorice.

  • Minusuri

    Deși am punctat ca bonus faptul că poveștile sunt scurte (ele fiind repovestite) acesta este totodată și un minus pentru că se pierd multe dintre detaliile care m-au încântat și fascinat în copilărie, atunci când mi le citea mama.

  • Recomandari

    Pentru cei mici și imaginația lor fertilă care trebuie hrănită cu basme și povești alese.

Categorie: | Editura:



Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Zina spune:

    Vad mentionata traducatoarea, dar nu vad titlul original si autorul adaptarilor. Era corect sa fie precizate.

    raspunde

  2. Calina Matei spune:

    Zina dupa cum ai putut vedea si la alte recenzii titlul original nu apare la nicio carte de pe Bookblog (pentru cele care au fost traduse si nu au fost recenzate in engleza). Mereu este postat titlul cu care ea a aparut in romana asa cum a aparut pe coperta. Datele cartii (titlu, autor, an, ISNB, traducator) le preluam din carte si asa cum apare si pe site-ul editurii Curtea Veche nu este mentionat un autor la aceasta de aceea lipseste respectiva precizare si nu a fost o libertate pe care noi ne-am permis-o. http://www.curteaveche.ro/povesti-clasice-pentru-copii.html

    raspunde

    • Zina spune:

      Multumesc pentru raspuns. Sper ca nu am deranjat cu interventia mea, nu asta mi-a fost intentia. Apreciez enorm acest site si vreau sa fie perfect ! :D

      raspunde

  3. LS spune:

    eu nu prea gust repovestirile. poate ca au rolul lor (care o fi?) dar apreciez o imaginatie mai putin stralucita si originala fata de talentul de repovestitor. si nici reproducerile ilustratiilor nu ma conving deloc. pentru acelea cine e responsabil/a?

    raspunde

    • Calina Matei spune:

      LS dupa cum ai citit si tu mai sus (probabil) nici mie nu prea mi-a placut faptul ca sunt repovestite pentru ca fac nota discordanta cu ceea ce am citit/mi-a fost citit in copilarie. Probabil cei care au scos cartea initial s-au gandit la noua generatie care si asa nu prea mai pune mana pe carte sau la parintii care nu mai au timp sa le citeasca copiilor povesti de 30 de pagini. Ceea ce e cam trist, in opinia mea. Buna intrebare asta cu ilustratiile, dar din pacate nici Google sau alte librarii online nu mi-au putut raspunde la aceasta intrebare.

      raspunde

  4. Calina Matei spune:

    Zina, nu a deranjat cu nimic interventia ta. Apreciez orice sugestie, comentariu sau critica adusa pentru ca asta ma ajuta sa scriu mai bine. Pana la urma scriem pentru voi si vrem sa fiti si voi multumiti de ceea ce cititi pe Bookblog!

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro