bookblog.ro

Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?

Scris de • 24 January 2020 • in categoria

Titlu: Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?
Autor: ,
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 28
ISBN: 978-606-8996-03-5
Cumpara cartea

Vacanța de iarnă a fost un prilej numai bun să răsfoiesc, alături de fiica mea, noile cărți din bibliotecă. Cu ocazia Crăciunului colecția noastră de cărți pentru copii a crescut considerabil - iar din mulțimea de cărți, micuța noastră și-a ales repede favoritele.

Câștigătoare la categoriile „Lectura înainte de somn” și „Lectura pentru mașină” a fost, detașat, Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi? Scrisă de Bill Martin Jr. și ilustrată de bine-cunoscutul Eric Carle, cartea ne-a atras prin imaginile viu colorate și ritmul jucăuș și repetitiv al poveștii. 

Publicată pentru prima oară în 1967, „Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?" a reprezentat pentru Eric Carle debutul în ilustrația de carte pentru copii - și de-acolo, restul e poveste. 

Pagină după pagină, mai multe animale colorate se întreabă: Tu ce vezi? Uită-te bine? Un urs brun, un cal albastru, o oaie neagră și alte câteva animale îndrăgite de copii se îndeamnă unele pe altele și stârnesc curiozitatea de a vedea ce urmează pe pagina următoare. Lectura se transformă într-un joc haios, care te prinde repede.

Ca tehnică pentru ilustrații, Eric Carle foloseşte colajul din hârtie pictată cu diverse modele şi texturi, pe care o decupează şi apoi combină fragmentele pentru a forma imagini inedite, care stârnesc imaginația și curiozitatea celor mici. 

Ce am apreciat eu la carte:

  • E un bun pretext pentru a recunoaște animale și culori
  • E o carte-joc, se citește repede și ține vie atenția copiilor
  • Textul este bilingv, în română și engleză, astfel încât poți exersa numele de animale și culori și în engleză
  • Bonus, la final, câteva jocuri de asociere a culorilor și de a cunoaște mai multe detalii despre animalele din carte

Ce a încântat-o pe fiica mea:

  • Ilustrațiile mari, în culori vesele (aici e meritul stilului inconfundabil al lui Eric Carle)
  • Rândurile scurte, ușor de reținut și pe care le poate repeta
  • Să numească singură animalele din carte

În plus, ne-am făcut propriul joc de observație, pe modelul Tu ce vezi? Uită-te bine?, pe care îl folosim când mergem la plimbare sau suntem în parc, pentru a identifica și numi persoane, animale, culori, obiecte sau orice ne atrage atenția. 

Cartea este recomandată copiilor până în 5 ani și cred că i-ar atrage atrage foarte mult pe copii în special în jurul vârstei de 2-3 ani. E o lectură jucăușă, plăcută, pe care și eu o recomand cu căldură.

    Categorie: | Autor: , | Editura:



    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro