bookblog.ro

Vieți secrete

Scris de • 23 March 2013 • in categoria

Titlu: Vieți secrete
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 352
ISBN: 978-606-600-519-7
Cumpara cartea

Tatiana de Rosnay, scriitoare franceză de origini engleze și ruse, m-a surprins plăcut cu acest roman al vieții de familie și al secretelor adânc ascunse de generații întregi. Poveste unei familii este devoalată complet și analizată în detaliu. Autoarea a mai multor romane, dintre care cel mai mare succes l-a avut Se numea Sarah , poate vă sună cunoscut, un roman cu o poveste mișcătoare.

Cumpără titlul în engleză

Totul începe cu o simplă vacanță pe care Antoine Rey o pregătește pentru sora sa, Melanie. O excursie la Noirmoutier, locul unde ei au petrecut o mare parte din copilărie, loc care aduce cu sine foarte multe amintiri plăcute din verile petrecute pe plajă, dar și amintiri neplăcute, mai exact din ultima vară petrecută acolo.

Ei nu mai fuseseră acolo de când mama lor a murit, iar acest loc îi amintește lui Melanie ceea ce s-a întâmplat în ultima vară. Emoțiile se fac simțite, iar Melanie, în încercarea de a-I destăinui fratelui său ceea ce s-a întâmplat la Noirmoutier, pierde controlul mașinii pe care o conduce, provocând un accident. De aici povestea devine din ce în ce mai intrigantă.

Antoine Rey se confruntă acum cu seria de evenimente provocată de secretul familiei, ascuns de atâta timp. Acest lucru are ecou în viața sa, siguranța sa de sine îi este dereglată. Deși cartea este scrisă de o femeia, vocea naratorului este a unui bărbat, cea a lui Antoine Rey.

Mi-au plăcut foarte mult pasajele care descriau insula și drumul spre insulă, imaginația m-a dus departe, undeva în Franța, într-un peisaj idilic de vacanță.

  • Plusuri

    O carte ușor de citit, cu pasaje relaxante, dar și cu o intrigă bine conturată. Este interesant de urmărit din punct de vedere psihologic impactul pe care aflarea unui secret de familie îl are asupra unui membru și modul cum acesta își revine din această situație.

  • Minusuri

    Tema este ușoară, nimic deosebit. De aceea recomand cartea într-o vacanță, în tren sau avion…

  • Recomandari

    Celor care vor o carte ce se citește repede și nu necesită concentrare maximă.

Categorie: | Autor: | Editura:



Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. skrum spune:

    titlul promite mult, dar cartea, se pare, nu se ridică chiar la înălţimea lui…

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Istoria Insulei

Copyright ©2011 Bookblog.ro