bookblog.ro

---

10 idei de cadouri cu iz literar

Scris de • 11 December 2013 • in categoria Recomandari

Și uite cum am intrat oficial de ceva vreme în luna decembrie. Luminițele s-au aprins și în București, avem târg de sărbători la Universitate și multe din librării deja au ieșit în întâmpinarea celor care se trezesc gâdilați pe la degete și pe la buzunare de spiritul Crăciunului și al cumpăratului de cadouri pentru cei dragi.

Nu știu voi cum sunteți, dar pentru mine dincolo de gestul de a oferi un cadou unei persoane dragi mai e și magia și de multe ori nebunia generată de goana după cadoul perfect. Pentru că, nu-i așa, nimic nu se compară cu reacția la care ești martor preț de câteva clipe, după ce ambalajul colorat este rupt și destinatarul cadoului se bucură din toată inima și cu tot copilul care rezidă undeva în interior de inspirația și originalitatea celui care-l oferă?

Cum pe mine febra asta a cadourilor mă apucă pe undeva prin toamnă, chiar și timpurie (a se citi septembrie) am cules o listă de 10 cadouri cu iz literar care pot fi oferite cu ocazia Crăciunului.

1. 92 de povești cu cărți de Ștefan Caraman adună între coperțile sale o sumă de evenimente mărunte din viața oricăruia dintre noi care ne conduc spre tot atâtea întrebări. Are un iz comic și unul tragic pentru că cinismul nu-i e străin și poveștile sunt și despre viața în care cărțile nu joacă decât un rol secundar. Cartea nu cunoaște gen așa că o puteți oferi oricui doriți, mai ales dacă vă treziți în situația în care trebuie să faceți un cadou unei persoane pe care nu o cunoașteți foarte bine. Romanul poate fi comandat de pe site-ul editurii Herg Benet.

2. Serialul Sherlock produs de BBC a ajuns un mare succes internațional, motiv pentru care BBC Books a decis să marcheze lansarea sezonului 3 prin două volumeHis Last Bow și The Return of Sherlock Holmes – cu actorii principali pe copertă (Benedict Cumberbatch și Martin Freeman) și cu prefața scrisă de Steve Moffat și Mark Gatiss (producătorii serialului). Eu zic că e un cadou potrivit pentru un frate sau un iubit. Cărțile se pot comanda de pe bookdepository.com și ajung în 7-10 zile, chiar și pe ninsori masive. Partea și mai faină e că pentru livrare nu se percep costuri.

Fotor1209220918

3. Boxset de cinci cărți de John Green cel responsabil pentru romanul Sub aceeași stea. Pachetul cuprinde romanele „The Fault in Our Stars”, „Looking for Alaska”, „Paper Towns”, „An Abundance of Katherines” și „Will Grayson, Will Grayson”. Cadoul poate fi oferit ca atare sau pot fi fericiți cinci prieteni/prietene. Romanele lui Green se adresează mai degrabă adolescenților iar setul poate fi comandat de pe Okian.ro

4. În loc de jurnal sau de calendar puteți oferi în dar cartea lui Noah Scalin - 365: A Daily Creativity Journal - Make Something Every Day and Change Your Life! Un cadou perfect pentru persoanele care doresc să se apuce de ceva nou sau să-și descopere talente ascunse. Cartea poate fi achiziționată tot de pe bookdepository.com

Fotor120922159

5. Și dacă tot ați oferit cărți în dar, puteți oferi și accesorii pentru ele și anume suport pentru cărți în formă de catană sau cu evoluția omului. Le consider potrivite mai ales dacă mergeți în vizită la rude sau pe la prieteni și vreți să combinați cele două ocazii într-un singur cadou. Suporturile pot fi achiziționate de pe mindblower.ro

6. Cum niciun cititor respectabil nu se dezice de la o cană de ceai sau de cafea alături de cartea preferată, puteți oferi în dar o cană literară ornată frumos cu o copertă Penguin Classics (Pride and Prejudice, Wuthering Heights, Persuasion, Great Expectations etc.) sau un termos din aceeași gamă. Toate se găsesc pe Okian.ro și ar fi un cadou potrivit pentru colegul/colega de birou sau pentru părinți.

Fotor120922148

7. Și că tot vorbeam de părinți, Fundația Calea Victoriei organizează pe data de 4 ianuarie la Teatrul Odeon, un concert „Anotimpurile” de Vivaldi şi Piazzolla cu Tiberiu Soare şi Silvestri Orchestra. Dacă alegeți pentru cadou biletele pentru concert, le puteți cumpăra de la casa de bilete a Teatrului Odeon. Pentru cei din provincie puteți să vedeți ce piese de teatru se joacă în ianuarie în orașul din care sunteți.

8. Tot doar pentru bucureșteni, din păcate, pe post de cadou experimentalist ar fi întâlnirile de scriere creativă organizate de Revista de Povestiri, unde o dată la două săptămâni participanții se vor întâlni cu autori români și vor scrie pe o temă propusă, cea mai bună lucrare fiind premiată cu cărți. „Experiența” vine în trei variante și anume Prudent, Curajos și Fanatic iar mai multe detalii puteți afla pe site-ul revistei.

Fotor120922170

9. Cadoul mai serios din listă vine sub forma abonamentului pentru viitoarele ediții din Decât o Revistă. Un exemplu de jurnalism asumat, cu suflet și cu adevăr, care nu pune preț pe senzaționalul din spatele unei povești ci pe aspectul uman. Dincolo de cadoul în sine pe care îl reprezintă, abonamentul susține și echipa DoR în activitatea pe care o desfășoară, deci e un fel de pay it forward. Acesta poate fi achiziționat din magazinul online al revistei. Cadoul poate fi oferit atât părinților cât și tinerilor.

10. Lista nu ar fi fost completă dacă nu aș fi menționat și un cadou care îmbină plăcut vizualul și mirosul sub forma lumânărilor literare inspirate de cărțile lui Jane Austen, de romanul La răscruce de vânturi, de elemente din Harry Potter (Bertie Bott’s Soy Candle sau Hagrid’s Pumpkin Patch), de cărți ca Jocurile Foamei sau Cronicile din Narnia printre altele. Ele pot fi achiziționate de pe etsy.com din magazinul From the Page sau Pen and Candle. Vestea bună este că dacă luați mai mult de 2 lumânări, prețul scade la de la 15 la 9 dolari per bucată, lucru care oricum vă duce sub prețul pe care îl puteți găsi în unele magazine de la noi.

Fotor120922196

Iar ca bonus vă mai prezint o idee de cadou pentru cei pasionați de lucrurile handmade și care doresc să ofere mici surprize personalizate sub formă de semne de carte haioase care îmbracă perfect colțurile de carte pentru că nu-i frumos să le îndoim. Pentru a vedea cum se realizează un astfel de monstruleț literar nu trebuie decât să urmăriți tutorialul din acest link.

IMG_1093ii





Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Gabriel spune:

    Foarte bune idei pentru cei care mai citesc… din pacate din ce in ce mai putini in ziua de azi…

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro