bookblog.ro

---

Balul Bucureștiului Interbelic – Oh Gatsby, doar tu lipseai!

Scris de • 29 May 2014 • in categoria Recomandari

Nu poți să vizitezi sau să locuiești în București fără să îți dorești măcar o dată să tragi cu ochiul în clădirea aflată la intersecția dintre Calea Victoriei și Regina Elisabeta. E o reminescență a vremurilor de mult apuse, când orașul își căpătase pe bună dreptate numele de Micul Paris.
Așa mi-am cultivat de vreo șapte ani nostalgiile, jinduind la rochiile de flapper-iță și la șiragul lung de perle, la nebunii ani '20, la moda veche infuzată cu tonuri de jazz, charleston și tango, toate reunite sub același acoperiș.

Și iată că dacă îți dorești ceva suficient de mult ai toate șansele să ți se întâmple!

cercul-militar-400x400

Din păcate nu am descoperit secretul călătoriilor în timp. În schimb, am dansat preț de câteva ore în Palatul Cercului Militar al Armatei, gătită cu o rochie care își merită pe deplin titulatura de vintage, la cele aproape trei decenii pe care le poartă mândră în falduri, cot la cot cu doamnele cu mânușile lungi și pana prinsă la coafură. Nici domnii nu s-au lăsat mai prejos cu papioanele albe și costumele impecabile.

Ocazia? Balul Bucureștiului Interbelic, evident!

 

Evenimentul a adunat la un loc mai mulți nostalgici ai perioadei interbelice, care și-au lăsat pașii purtați de scările în spirală până sub bârnele de lemn încrustat, sub candelabrele mărețe doar ca să îi întețească mai apoi în ritmuri de charleston.

bal

Gândind la rece, cu aburii de alcool disipați, din noaptea de 22 mai n-au rămas decât două lucruri: rochiile cu talia joasă furate parcă dintr-un episod din Downton Abbey și prăjiturile cu mac și caramel. Mai, mai că mă așteptam să îl văd pe Carson, majordomul, că îmi întinde încă un pahar de vin.

Fundația Calea Victoriei a mai bifat frumos încă o ediție a unui eveniment menit să ne redea Bucureștiul, așa cum l-au făcut alții faimos.

Pentru mine seara scursă între sala Bizantină și sala Gotică s-a finalizat cu o plimbare prin Centrul Vechi în căutarea unei trăsure galbene cu cel puțin 140 de cai putere, cărând în mână o frântură din Palatul Cercului Militar sub forma unei schițe frumos înrămate. Asta ca nu cumva să cred a doua zi că totul a fost un vis!

Așa că mulțumesc Fundației Calea Victoriei pentru inițiativă și pentru schiță!

Foto 1

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro