bookblog.ro

---

Revista blogurilor, 6-19 octombrie

Scris de • 20 October 2010 • in categoria Revista blogurilor

Am revenit cu noutăți din blogosfera literară.
Două mari teme au fost prezente pe net în săptămînile anterioare: Mario Vargas Llosa ia premiul Nobel (în sfîrșit!) și Herta Müller critică intelectualii români.

Despre prima veste puteți citi impresii, dacă nu ați făcut-o deja, pe blogul Ionucăi, al Auricăi si al lui Cristian și...cam peste tot pe internet.

Dacă vă interesează dezbaterea Herta Müller vs. non-eroii români, citiți despre asta la Biblioteca Babel și la Capricornk13. Tot pe blogul ei am citit despre o colecție de povestiri ale lui Florin Manolescu - Mentaliștii.

Despre faimosul Lot 46 al lui Pynchon scrie Ruxandra aici. Poți să fii fan Dan Brown și te-ar convinge să-l citești pe Pynchon :)

Dacă v-a plăcut Istoria iubirii, o să vă placă și Great House. Octavian vă spune de ce.

Dragoș recomandă o carte despre corp, emoții și sentimente - În căutarea lui Spinoza. E știință și filosofie pentru toți. Tot el amintește despre Festivalul internațional de literatură. Dacă sunteți în București, mergeți, pare interesant.

Despre literatura română contemporană și un roman-revelație scrie Darth Doru. Puteți citi aici însemnările sale despre cartea lui O. Nimigean - Rădăcină de bucsau.

Voi ce ați mai citit online?

Citeste cele 11 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. dragos c spune:

  mersi de mentiune, mihaela!
  si ca datorita tie am aflat 2 bloguri despre carti – al lui doru si al ruxandrei.

  raspunde

 2. Zina spune:

  Oui, c’est ca !
  Tare m-as bucura sa vizitati si blogul meu, nu de alta, dar eu fac eforturi sa creez si sa recreez gustul pentru citit, in special la cei mici si cei tineri, adica potentialii vostri cititori de maine. Eu zic ca e ceva mai greu decat sa ai de-a face cu unii cu gusturile deja formate !
  Cine vrea : http://lecturirecenzate.ro/

  raspunde

  • cristian.sirb spune:

   Mai greu e cu cei cu gusturile deja de-formate, decât cu începătorii! :) Mai greu cu cei obișnuiți deja să creadă că literatura a început ieri, odată cu Pamuk, Vonnegut, Palahniuk. Și care, din cauza de-formării lor, ajung să strâmbe din nas la Faulkner, la Llosa, ce să mai zic la Maupassant sau la Henry James.

   Mai există încă o categorie: cei care simt că mor dacă nu-și fac poză cu scriitorii sau cu cărțile și care merg la bibliotecă sau prin librării doar pentru că acolo „miroase a hârtie tipărită”. Cei care au impresia că vecinătatea sau autograful unui scriitor echivalează cu 52 de cărți citite pe an. Cei care-și fac poză în fața bibliotecii personale, nimic deosebindu-i de pițipoancele lipite senzual de mașina iubitului.

   Sau „sindromul librarului” – suferă de această boală modernă librarul sau bibliotecarul care, contagiat de viața printre cărți, dă, la suprafață, impresia (sau capătă morga) unui erudit, cu toate că nu citește mai nimic. Începe puține volume – dacă se poate, în paralel, ca să-și facă turnul de rigoare pe noptieră, în caz de vizite neanunțate – abandonează mai multe decât a început.

   raspunde

 3. Blackwater spune:

  Poate nu este lipsit de insamnatate ca in februarie Herta Muller i-a adresat o scrisoare lui Marcus Storch de la Nobel Foundation, in care isi arata sustinerea pentru Liu Xiaobo.
  Scrisoarea aici:
  http://cauzalitate.wordpress.com/2010/10/24/herta-muller-l-a-recomandat-pe-liu-xiaobo-la-premiul-nobel-pentru-pace/

  raspunde

 4. Jai Shri Ram spune:

  Hi there, I discovered your website by means of Google while looking for a related matter, your website got here up, it seems to be great. I’ve bookmarked to my favourites|added to bookmarks.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro