bookblog.ro

---

Revista blogurilor, martie

Scris de • 24 March 2010 • in categoria Revista blogurilor

Cititor SF vă invită să nominalizaţi cărţile cele mai bune din 2009 la Clasamentele SF, ediţia a doua. Despre cîte titluri puteţi alege, cum anume faceţi asta şi alte detalii utile puteţi citi aici. Termenul pînă la care se fac numirile este de 31 martie.

Adina scrie despre Surfacing, de Margaret Atwood: "Mi-a placut pentru ca e o carte puternica (intelectual si emotional), pentru ca face apel la experiente pe care foarte multi oameni le pot intelege, pentru ca este ancorata in realul si in fantasticul Canadei si pentru ca este scrisa foarte bine." Curioşi?

Vă recomand o însemnare scrisă de Dreaming Jewel. Nu e propriu-zis o recenzie, însă vorbeşte cu sensibilitate despre cum ne învaţă cărţile să privim.

Capricornk13 scrie despre Voica, un roman de Henriette Yvone Stahl, şi remarcă paradoxul: autoarea, o figură exotică în literatura română, scrie un roman în buna tradiţie naturalistă - primul model care ne vine în minte este Ion al lui Rebreanu. Măcar pentru acest amănunt ciudat merită citită cartea, dar nu numai :)

Tot în domeniul personajelor exotice, puteţi citi despre Chira Chiralina pe blogul lui Cinabru: "Poveste a unei obsesii sufocante, maladive, incestuoase, Chira Chiralina este si nuvela ampla ce introduce un alt gen de frumusete intr-o literatura destul de stas, de repetitiva, plina de frumuseti si profile feminine lipsite de originalitate si inedit."

Rămînînd în (blogo)sfera literaturii române, am găsit o prezentare a Cronicii de familie la bughi mambo rag. Mie mi-a plăcut că portretizează scurt şi la obiect personajele-cheie ale cărţii, însă pentru adevărata istorie trebuie să citiţi cartea.

Dacă aveţi recomandări, le puteţi trimite pe adresa recenzii[at]bookblog[punct]ro. Lectură plăcută!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro