bookblog.ro

---

Aurora Liiceanu, Cristian Teodorescu și Cosmin Ciotloș despre „București, marea speranță„

Scris de • 28 November 2019 • in categoria Stiri

Vineri, 29 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întâlnire cu Cristian Teodorescu, cu prilejul lansării romanului București, marea speranță, apărut de curând la Editura Polirom, în colecția „Fiction LTD”.

Vor vorbi despre carte, alături de autor: Aurora Liiceanu și Cosmin Ciotloș. Va modera: Andreea Chebac

În vremuri tulburi pentru România, la început de secol XX, Vasilica şi Tiberiu, soţ şi soţie, îşi iau avutul pe care au reuşit să-l strângă în satul lor din Ardeal şi, împreună cu toată familia, pleacă să-şi facă un rost la Bucureşti. Ea, şcolită la Budapesta, devine cea mai cunoscută moaşă din capitală, fiind preferată medicilor din maternitate chiar şi de mai-marii urbei. El, fost institutor care a învăţat latina şi greaca veche la Viena, ajunge să se alăture unui grup de patrioţi care se cred rezistenţa română împotriva ocupaţiei germane. Pe fundalul vieţilor celor doi se conturează tabloul unei epoci de mari frământări, încheiate odată cu Marele Război, cu personaje dintre cele mai diferite, de la familia regală, vârfurile politicii româneşti şi intelectualitate, la oameni din popor care se străduiesc să supravieţuiască într-o lume ce se schimbă cu o viteză ameţitoare.

Acte de curaj nebunesc şi fraternizări cu inamicul, prietenii neaşteptate şi trădări dureroase, deziluzia în faţa unei înfrângeri iminente la sfîrşitul războiului şi euforia Marii Uniri, toate acestea se găsesc în Bucureşti, marea speranţă, un roman-frescă despre începuturile României moderne.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro