bookblog.ro

---

Aurora Liiceanu despre Așteptarea Penelopei la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Scris de • 1 November 2019 • in categoria Stiri

Duminică, 3 noiembrie, începând cu ora 17:00, Aurora Liiceanu vă dă întâlnire la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), cu prilejul lansării volumului Așteptarea Penelopei, apărut de curând la Editura Polirom.

Invitați, alături de autoare: Gáspár György și George Onofrei. Lansarea de carte va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea liberă.

De ce unii aşteaptă ani la rând să fie alături de persoana iubită, în timp ce alţii nu au răbdare şi îşi continuă viaţa fără să mai privească în urmă? Încercând să înţeleagă aşteptarea ca alegere voluntară care ne modelează destinul, Aurora Liiceanu se îndreaptă către lumea literaturii şi pune sub lupă câteva personaje a căror viaţă a fost marcată de aşteptare, dar şi personaje grăbite, care nu ştiu să aştepte. Poveştile fascinante pe care le relatează îi au ca protagonişti, între alţii, pe Penelopa, mitica soţie a lui Ulise, pe Ernest Hemingway şi pe prima lui soţie, Hadley, pe Gatsby al lui Scott Fitzgerald, pe cunoscutul niponolog Donald Keene şi pe Florentino Ariza, eroul lui García Márquez din Dragostea în vremea holerei.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro