bookblog.ro

---

Ce ne pregătesc editurile la Gaudeamus 2017 – partea 2. Editura Crux Publishing și Editura Litera

Scris de • 14 November 2017 • in categoria Stiri

EDITURA CRUX PUBLISHING

Pe Cruxieni îi găsiți pe nivelul 3.20, la standul 108 unde vă așteaptă cu două titluri proaspăt venite din tipar: Secretul regelui nemuritor și Povestiri de la marginea realității 2 (până pe 26 noiembrie, le puteți comanda cu 20% reducere, autograf și transport, în precomandă), dar și cu lansarea altor trei volume apărute în timpul verii. Lansarile au loc  Sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 15.00, standul editurii Crux Publishing (108).  

Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2017 are loc între 22 și 26 noiembrie la Romexpo București, în pavilionul central.

 

Secretul Regelui Nemuritor: Un prolog, de Mircea M. Țara. Invitat speciali: Ana-Maria Negrilă (scriitoare)

Nici nu a trecut un an de la debutul lui Mircea Țara cu romanul high-fantasy Inima Dragonului, că tânărul autor ne face un cadou nesperat: o nouă baladă de pe tărâmul Nlithiei, avându-i ca protagoniști pe Lied și Asht: Secretul Regelui Nemuitor.

Suntem cu 14 ani înainte de aventurile din Nisal și explorăm cetatea Osei alături de cei doi barzi care desigur că nu se pot abține să nu se bage în belele. Ceea ce pare la început o simplă spargere devine însă o cursă pe viață și pe moarte – la modul cel mai propriu. Intrigi de palat, un suveran misterios și necruțător, creaturi bizare, inventatori nebuni, magie și un secret care îi poate costa capul pe aventurierii noștri preferați, toate superb împletite de mâna sigură a lui Mircea, care, ca un Tolkien în devenire, știe ca nimeni altul să creezi lumi, personaje și suspans.

 

Povestiri de la marginea realității vol. 2, de Dan Rădoiu. Invitat special: Mihaela Apetrei (scriitoare, promotor literar)

La doi ani de la apariția primului ghid de explorare a lumilor de dincolo de vălul realității, Dan Rădoiu ne surprinde cu volumul al doilea al Povestirilor, de data aceasta jucându-se cu nuanțe de negru și roșu închis. Ca de obicei, vă puteți aștepta la personaje bizare, intrigi nebunești, cadre spectaculoase și o lume cu susul în jos, în care cel mai mic element al concretului imediat se poate transforma într-un adevărat portal spre o cu totul altă dimensiune.

 

Restituirea, de Anamaria Bancea. Invitat special: Dan Rădoiu (scriitor)

În romanul Restituirea, parcă și existența însăși pare să își târască papucii prin canicula bucureșteană, fără să îi pese prea mult de oamenii care trec prin ea. În trupul împuținat de ani al Aureliei Puchici arde dârzenia tuturor acelor femei de viță nobilă pe care istoria le-a îndoit de mijloc, dar nu le-a frânt. Prin cabinetul avocatului Cruțescu s-au perindat mii de hârtii și povești de familie, dar nici una nu seamănă cu acea adunătură bizară de străini, legați de sânge, dar despărțiți de viață. Pregătiți de întâlnire, doamna Puchici și domnul Cruțescu se pun pe treabă. În același oraș, dar parcă în universuri paralele, Eugenia, Mimi, Mihnea și Dodo sunt mai vii ca niciodată, treziți brusc din toropeală de sunetul telefonului. Este destinul, care îi anunță că are de plătit câte o datorie fiecăruia dintre ei.

 

Recolta roșie, de Răzvan T. Coloja. Invitat special: Alexandra Medaru (scriitoare, critic literar)

În romanul Recolta roșie, scriitorul premiat național Răzvan T. Coloja îndrăznește, în același stil transgresiv cu care ne-a obișnuit, să „atace” însăși instituția bisericii, orice nume ar purta ea. Nici un tabu, nici un mit, nici o credință, nici o cutumă nu rezistă analizei scriitorului – rece, nemiloasă, tranșantă, șocantă prin sinceritatea sa. Păcatele clerului sunt scoase la iveală de personajul-narator și apoi bine acoperite, căci acesta este rolul pe care îl joacă: PR-ul din umbră, omul bun la toate, anonimul care salvează imaginea instituției și face orice ca adevărurile să nu iasă la iveală – contra unor sume deloc de neglijat.

 

Biblia nihilistă, de Ștefan Bolea. Invitat special: Petrișor Militaru (poet, critic literar, publicist)

Cosmopolit filosof al culturii, succesor al lui Nietzsche și al lui Cioran, totodată exponent al titanismului și chiar al satanismului (artistic, nu „religios”!) byronian, Ștefan Bolea „atacă” în Evangheliile sale sinele, societatea, Universul, chiar divinitatea. Dar „gâlceava înțeleptului cu lumea” nu are decât aparent – sau, cel mult, selectiv – un scop anihilator: asemenea monstrului lovecraftian nimicit de reflexia propriei imagini, trebuie să ne cunoaștem tarele pentru a le elimina. Oliviu CRZNIC (Critic literar, autorul volumului de colecție Ceasul fantasmelor)

 

EDITURA LITERA

Editura Litera își așteaptă cititorii la standul său din Pavilionul Central Romexpo, cu peste 1200 de volume, cu lansări de carte și sesiuni de autografe, evenimente speciale, reduceri, promoții și premii garantate.

Mica Enciclopedie Hygge: Rețeta daneză a fericirii de Meik Wiking. Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 13.00, la standul Editurii Litera. Invitați Mirela Vașadi, Marius Constantinescu

Meik Wiking vine în premieră la București cu ocazia lansării celei de-a doua cărți Mica Enciclopedie Lykke: În căutarea celor mai fericiți oameni din lume.  Cu ilustrații minunate, dar și cu statistici documentate, cartea este un ghid complet despre cum putem avea ceva mai multă lykke (fericire) în viaţa noastră. Meik ne prezintă dovezi, poveşti şi ponturi din cele mai fericite colţuri ale lumii, deschizându-ne porțile pentru o viață mai bună. Cu autorul și invitații săi ne vom întâlni.

 

Testamentul lui Abraham de Igor Bergler. Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15.00, la standul Editurii Litera. Invitați: Pavel Șușară, Bedros Horasangian

Bestsellerul Testamentul lui Abraham va fi lansat oficial la Târgul de carte Gaudeamus în prezența autorului și a invitaților săi.  După succesul uriaș al Bibliei pierdute, cea mai vândută carte românească din ultimii douăzeci de ani, Igor Bergler revine în atenția publicului cititor cu un nou roman. Cea mai așteptată carte a anului, Testamentul lui Abraham, e și mai surprinzătoare decât prima. Conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci, ritmul și mai amețitor. Piesele de puzzle care o alcătuiesc, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura ei o experiență absolut unică.

 

Susține cu a ta mână Coroana Română de Margareta a României și Radu al României

Un album superb ilustrat cu numeroase fotografii ce îi surprind pe membrii Familiei Regale a României în diferite ipostaze începând cu Regele Carol I și venirea sa la tron, în 1866, îi prezintă pe aceștia drept oameni ca noi, cu defecte și neajunsuri. Dar, mai ales, ni-i arată ca fiind devotați în primul rând esenței pure a monarhiei: de a fi în slujba poporului și de a-și câștiga respectul său. O istorie în imagini pentru toți cei interesați de oamenii care au schimbat în mod decisiv istoria României.

 

Reunirea de Dan Dungaciu și Petrișor Peiu. Vineri, 24 noiembrie, de la ora 17.30. Invitați Anatol Vidrașcu, Bedros Horasangian

Volumul invită la o discuție lucidă, realistă, despre ce se petrece acum în stânga Prutului și despre viitorul oamenilor de acolo.

 

Patrioții de Sana Krasikov

Un roman despre idealism, trădare și secrete de familie, al cărei autoare este inclusă pe lista Granta a celor mai buni tineri romancieri americani, apare în colecția Buzz Books. „O capodoperă. Un Doctor Jivago al vremurilor noastre.” Yann Martel

 

Crima din Orient Express de Agatha Christie

Tot în colecția Buzz Books, ediția tie-in a celui mai fascinant și mai celebru caz al lui Hercule Poirot, Crima din Orient Express, bestsellerul Agathei Christie, anunță cea mai recentă ecranizare a cărții, într-o distribuție de excepție.

 

Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri de William Saroyan

O carte despre omenie, o omenie vibrantă, profundă, care se manifestă în cele mai anodine scene, de la muncitorul obidit care găsește resurse de afecțiune pentru niște copii complet străini până la indianul care manifestă un tact ireproșabil față de un puști îndrăgostit de automobile.

 

Cei învinși de Robert Gerwarth

Robert Gerwarth, profesor de istorie modernă la University College din Dublin și director al Centrului pentru Studii de Război, ne provoacă să ne gândim din nou la adevărata moștenire a Primului Război Mondial.

 

Povești de seară pentru fete rebele de Elena Favilli și Francesca Cavallo

Spune povestea a 100 de femei extraordinare din toate timpurile, portretizate de către 60 de ilustratoare din întreaga lume. Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro