bookblog.ro

---

Ce să citești în ianuarie 2019 de la Editura Polirom

Scris de • 3 January 2019 • in categoria Stiri

Pe locuri, fiți gata, START! Începe vânătoarea de cărți bune în anul 2019: facem liste și ne propunem să citim cât mai multe cărți în următoarele 12 luni.

Ca să știm ce să alegem, i-am ruga pe cei de la Editura Polirom să ne spună ce bunătăți literare pregătesc pentru începutul de an:

Cartea numerilor de Florina Ilis, un „recensământ” al unui popor aflat pe drumul prin pustiul adesea ostil al unei istorii potrivnice. Construit pe structura Numerilor – carte despre ascultare și răzvrătire, despre pocăință și binecuvântare –, romanul este o sinecdocă a destinului României, ambiționându-se să cuprindă cât mai multe evenimente cruciale ale secolului XX și să sintetizeze o etno-istorie perfect verosimilă.

Vocabularul european al filosofiilor. Dicționarul intraductibilelor de Barbara Cassin (coord.), Lucrare monumentală realizată de un colectiv de aproape o sută de autori şi acoperind circa cincisprezece limbi europene, Vocabularul european al filosofiilor prezintă şi compară, în cele aproximativ 400 de intrări ale sale, mai bine de 4.000 de termeni specifici unei limbi sau, pentru cei moşteniţi din Antichitate, culturii europene, precum şi aspecte ce ţin de funcţionarea unei limbi în ansamblu. Traducere coordonată de Anca Vasiliu și Alexander Baumgarten

Torța de Leonard Cohen, În momentul dispariției, Leonard Cohen încheiase lucrul la o ultimă carte, o minunată antologie inedită a ultimelor lui poeme, proze și schițe, o lectură esențială pentru fanii marelui artist. Traducere de Florin Bican

Lăptarul de Anna Burns,  Man Booker Prize 2018, Anna Burns este prima autoare nord-irlandeză câștigătoare a celebrului Man Booker Prize, pentru Lăptarul – un roman în care protagonista, o nord-irlandeză de 18 ani, supraviețuiește unui regim opresiv nu prin eroism, prin opoziție politică sau prin violență, ci pentru că este originală, amuzantă și dezarmant de diferită. Traducere de Mihaela Ghiță.

 Less de Andrew Sean Greer, Premiului Pulitzer 2018, Less este romanul lui Arthur, scriitorul care a ajuns la vârsta marilor îndoieli și care-și caută talentul în lumea largă. Aventurile lui îl scapă din brațele morții în Paris, îl scot ca prin urechile acului dintr-o furtună de nisip în Sahara și-l aruncă în brațele unei iubiri neașteptate. O poveste de dragoste și de aventuri, Less este romanul căutărilor unui bărbat care se agață de mijlocul vieții ca de o insulă plutitoare. Traducere de Ariadna Ponta.

BONUS! Top 5 cele mai vândute titluri ale Editurii Polirom în anul 2018:
1. Yuval Noah Harari, Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, peste 50.000 de exemplare vândute;
2. Yuval Noah Harari, Homo deus. Scurtă istorie a viitorului, peste 30.000 de exemplare vândute;
3. J. D. Salinger, De veghe în lanul de secară, peste 10.000 de exemplare vândute;
4. Elif Shafak, Cele trei fiice ale Evei, peste 7000 de exemplare vândute;
5. Parinoush Saniee, Cel care mă așteaptă, peste 6000 de exemplare vândute.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro