bookblog.ro

---

Cel mai nou film al lui Aki Kaurismäki, în premieră în România la FFE  

Scris de • 27 March 2017 • in categoria Stiri

 

În premieră în România, Cealaltă parte a speranței în regia lui Aki Kaurismäki deschide Festivalul Filmului European. De asemenea, în toate orașele în care Festivalul se desfășoară anul acesta, deschiderea va avea loc cu același film. Cealaltă parte a speranței va fi proiectat în București în data de 4 mai, la Iași pe 12 mai, la Gura Humorului și Tîrgu Mureș pe 19 mai, și la Timișoara în data de 26 mai.  

Cealaltă parte a speranței a câștigat Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor, la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde de altfel Kaurismäki a anunțat că acesta ar putea fi ultimul său proiect în calitate de regizor. Străbătut de răbufniri de umor excentric, care culminează cu hohote de râs, filmul îi va lăsa spectatorului o reconfortantă stare de bine, alimentată de momentele de umanitate tandră presărate peste un fundal de cruzime și nepăsare printr-o abordare extrem de personală a situației refugiaților din Europa.

Festivalul Filmului European are loc în București (4 – 11 mai), Iași (12 – 14 mai), Tîrgu Mureș (19 -21 mai), Gura Humorului (19 – 21 mai) și Timișoara (26 – 28 mai). Imediat după Festival, Cealaltă parte a speranței, distribuit de Independența Film, va intra în cinematografele din România.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, sub egida EUNIC România, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, al Muzeului Național al Țăranului Român, al Institutului Francez - Cinema Elvire Popesco, al Uniunii Cineaștilor din România și al Biroului de Informare al Parlamentului European din România.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro