bookblog.ro

---

Concurs de creație literară pentru elevi, studenți și masteranzi

Scris de • 4 January 2019 • in categoria Stiri

Dacă ești elev, student sau masterand și ai ceva proză scurtă, creație proprie, în sertarul biroului tău, aceasta este o cazia de a o scoate în lume: ediția a doua a Concursului de creație literară pentru elevi, studenți și masteranzi organizat de Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Centrul de Cercetări Lingvistice și Interculturale.

Trimite textul tău până pe data de 31 ianuarie 2019 la adresa concurs.literar@ucdc.ro și acesta va fi evaluat de juriuiul format din scriitorii Ana-Maria Negrilă și Oliviu Crâznic.

Concursul are ca scop selectarea celor mai bune creații de proză scurtă: fiecare concurent va trimite un text de maxim 6.000 de semne (fără spații) pe o temă la alegere.

Textele trimise trebunie să fie în limba română, cu diacritice, redactate în Microsoft Word, font Times New Roman, 12 pt., spațiere de 1,5 rânduri. Cu numele concurentului scris în interiorul documentului.

Jurizarea va avea loc în perioada 10-20 mai iar premierea se va desfășura pe 24 mai.

Comitet Științific al concursului: Felix Nicolau, prof. univ. dr., critic literar și Doina Ruști, prof. univ. dr., scriitoare

Comitetul organizatoric al concursului  Facultatea de Limbi și Literaturi Străine,  Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, București. Onorina Botez, conf. univ.dr., Mihaela Mateescu, conf.univ.dr., Ramona Mihăilă, conf.univ.dr

Concursul se adresează tuturor elevilor, studenților și masteranzilor interesați, indiferent de afilierea instituțională.

Se vor acorda premii care vor consta în cărți oferite de edituri partenere. Cele mai bune lucrări vor fi propuse spre publicare în volum sau pe bloguri literare.

Evaluarea lucrărilor va ține cont de următoarele aspecte: Elementele constitutive ale prozei, Modalități de expunere, Lingvistică, Mesaj.

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro