bookblog.ro

---

Cum să găsești o carte care să-ți placă?

Scris de • 14 September 2011 • in categoria Stiri

Pentru că de multe ori poți începe o lectură care să te dezamăgească pe parcurs și pentru că nimeni nu vrea să-și piardă timpul cu cărți slabe a fost inventată o metodă prin care poți găsi cărți pe gustul tău.

Booklamp.org este un site care îți permite să găsești noi volume interesante în funcție de cărțile care ți-au plăcut anterior. Pentru a identifica următoarea lectură reușită sunt analizați mai mulți parametri precum limbajul, tema cărții, personajele, descrierile, dialogurile etc.

Acest site este rezultatul unui proiect numit Book Genome, creat pentru a identifica, urmări, măsura și studia caracteristicile ale unei cărți. Cercetările au durat șapte ani și au ca raționament faptul că supraviețuirea pe piață a unui titlu depinde de experiența cititorului, așa încât trebuie ca subiectul cărți să fie interesant, cititorii să rezoneze cu personajele și să considere limbajul cărții agreabil.

Sursa: www.elefant.ro





Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. doru spune:

    Avantajul este ca vei gasi o carte care e posibil sa-ti placa dar dezavantajul este ca vei fi introdus intr-un cerc vicios, neavand sansa sa-ti maresti orizontul.

    raspunde

    • Razvan Stan spune:

      E foarte faina ideea, descoperi carti asemanatoare de care nu ai fi auzit altfel…

      Legat de cercul vicios, iti poti marii orizontul oricand. Poti sa-ti alegi un nou gen de carti pe care vrei sa le citesti fara a fi nevoie sa iei in considerare recomandarile facute de site-ul respectiv.

      raspunde

  2. elena spune:

    am mai auzit de Booklamp – tre sa incerc. multumesc!

    raspunde

  3. doru spune:

    Iar vara nu e ca iarna, nu-i asa, Razvan Stan? :))
    Cred ca ideea subliniata de mine era destul de clara si anume ca nu este o idee buna sa ne bazam doar pe programul respectiv.
    Intr-adevar daca vrei „sa mergi la sigur” este optiunea ideala.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro