bookblog.ro

---

Editura Gama aniversează 25 de ani la Gaudeamus

Scris de • 18 November 2019 • in categoria Stiri

Editura Gama aniversează la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus un sfert de secol de existență. Cei 25 de ani de la fondare vor fi marcați printr-un eveniment special vineri, 20 noiembrie, de la ora 17.00 – când discursurile aniversare vor fi urmate de un cocktail la care sunt așteptați toți cititorii și colaboratorii editurii –, dar și printr-o ofertă bogată de cărți, multe dintre acestea beneficiind de reduceri substanțiale de preț.

Cu acest prilej, Editura Gama va face și un gest caritabil, printr-o donație de cărți către recent înființatul Centru Educațional „Casa bună” fondat de Valeriu Nicolae, cunoscut pentru proiectele sale de voluntariat legate de accesul la educație al copiilor proveniți din mediile defavorizate.

 Editura Gama este recunoscută pe piața de carte autohtonă drept un specialist în educație. Cu o experiență consistentă în editarea de carte, Gama le propune cititorilor volume și produse educative cu o importantă componentă instructivă. Cele peste 1000 de titluri cu care editura va fi prezentă în Pavilionul B2 al Romexpo (standul 21) vor fi expuse pe o suprafață generoasă, de aproape 170 de metri, o noutate reprezentând-o compartimentarea specială a spațiului, în funcție de categoria din care fac parte cărțile. Mai exact, secțiunile vor fi codate pe culori, în funcție de domeniul de interes: dezvoltarea inteligențelor și învățare prin joc, pregătire pentru școală, povești, parenting și metoda Montessori, ficțiune pentru adolescenți etc. Astfel, vizitatorii vor găsi mai ușor cărțile și produsele educaționale de care au nevoie.

Printre noutățile de anul acesta se numără trei titluri premiate de ficțiune pentru copii și adolescenți: Băiatul din bulă de Stewart Foster, Orangeboy de Patrice Lawrence și Acum sunt normală?, primul volum al trilogiei feministe „Clubul Fetelor Bătrâne” de Holly Bourne. Nu lipsesc nici titlurile de Crăciun, o apariție specială fiind Noaptea de Ajun în Țara Minunilor de Carys Bexington și Kate Hindley – o splendidă poveste ilustrată, în versuri, inspirată de clasicul poem „’Twas The Night Before Christmas” și de „Alice în Țara Minunilor”.

Cei 25 de ani de poveste sărbătoriți de Editura Gama le oferă vizitatorilor Târgului de Carte Gaudeamus și șansa de a câștiga premii în cărți. Sub sloganul „Povestea cu un alt sfârșit”, participanții sunt invitați să-și imagineze, printr-un text sau un desen, un alt sfârșit al poveștii preferate, iar câștigătorii vor fi recompensați cu vouchere în valoare de 300 de lei, cu care își pot cumpăra cărțile preferate. Detalii despre proiect, pe site-ul editurii.

Nici campania campania de promovare a lecturii și jocului inițiată cu succes anul trecut nu a fost uitată. Este vorba despre „Ziua în care avem timp”, un proiect care le propune copiilor și adulților să-și dedice timp lor, să stea o zi împreună, departe de izolarea pe care o induc dispozitivele electronice. „Ziua în care avem timp” va fi celebrată an de an, în prima dumincă din luna decembrie – anul acesta, pe 1 decembrie.

Reducerile pe care editura le practică la Gaudeamus sunt consistente, ajungând până la 70%.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro