bookblog.ro

---

Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti, ediția a VIII-a

Scris de • 25 November 2015 • in categoria Stiri

În perioada 2-4 decembrie va avea loc cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti. Iubitorii de literatură din capitală sunt aşteptaţi la Clubul Ţăranului, în fiecare seară, de la ora 19:00.

De miercuri și până vineri pe plaiuri bucureșteni se vor afla 17 nume de primă mărime ale literaturii contemporane, oaspeţi din Turcia, Elveţia, Ungaria, Spania şi Statele Unite ale Americii şi România.

Noutatea acestui an: FILB 8 aduce la Bucureşti LITERARY DEATH MATCH, un proiect născut în Statele Unite ale Americii, show în cadrul căruia 4 scriitori se înfruntă în lecturi publice într-un ring de box, evaluaţi de un juriu.

Prima seară:

György Dragomán din Ungaria, unul dintre cei mai premiaţi autori est-europeni ai momentului, ale cărui cărţi au apărut în traducere la Editura Polirom şi

Dana Grigorcea, prozatoare elveţiană, unul dintre numele în plină ascensiune ale scenei literare de limbă germană (cel mai recent roman al său, aflat în curs de traducere în limba română, a concurat anul acesta la premiul Cartea Anului în Elveția).

Lor li se vor alătura cunoscuții scriitori români Adriana Bittel şi Ion Iovan.

A doua seară:

Iván Repila, unul dintre cei mai promițători scriitori spanioli din noua generație, pe care cititorii români îl pot citi în limba română la Editura Univers

Burhan Sönmez, considerat una dintre cele mai puternice voci ale literaturii turce de astăzi, şi el aflat în curs de traducere în colecţia „Biblioteca Polirom”.

Lor li se alătură scriitorii români Octavian Soviany şi Cosmin Perţa.

A treia seară:

Dedicată proiectului LITERARY DEATH MATCH, cele 4 nume care se vor înfrunta în ringul de box de la ClubulŢăranuluisînt: Tara Skurtu, poeta americană cu rădăcini româneşti, Svetlana Cârstean, Răzvan Ţupa şi Mugur Grosu.

Juriul este format din din: Bogdan-Alexandru Stănescu – poet, critic literar, preşedintele FILB, Luiza Vasiliu – jurnalist cultural şi cunoscutul om de radio şi televiziune Andrei Gheorghe.

 





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro