bookblog.ro

---

Gaudeamus 2018: editura Nemira, editura Nemi, editura Litera și editura Litera mică

Scris de • 6 November 2018 • in categoria Stiri

Editura Nemira

Editura Nemira vă așteaptă anul acesta la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, în perioada 14-18 noiembrie, cu cele mai noi apariții editoriale și cadouri de Crăciun.

Sub sloganul „E timpul să te trezești!”, Nemira invită cititorii să descopere cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său, Owen King, Frumoasele adormite, un thriller cu o premisă incendiară: ce s-ar întâmpla dacă, dintr-o dată, femeile ar adormi și nu s-ar mai trezi?

Parte din noul imprint Armada de literatură science fiction, fantasy și thriller mai sunt noutățile: Dirk Gently. Agenția de investigații holistice, de Douglas Adams, Băiatul de pe pod, de M.R. Carey, Umbra magiei, de Kat Howard și Orașul companiei, de Madeline Ashby.

Matt Haig revine cu o carte foarte personală și curajoasă: Câteva motive să iubești viața: după depresia suferită la 24 de ani, Haig scrie o carte despre experiența lui, carte ce depășește granițele memoir-ului sau ale volumelor self-help, devenind o pledoarie pentru a trăi mai frumos.

În colecția Babel de literatură străină apare romanul Un gentleman la Moscova, de Amor Towles, povestea cuceritoare a unui învins care, paradoxal, învinge dezumanizarea fără să iasă dintr-un hotel. Pentru nopțile lungi de iarnă, cititoarele se pot delecta cu O zi de decembrie, de Josie Silver, romanul perfect dacă vrei să citești un Love Actually în proză.

E dovedit științific: femeile sunt tari! Aceasta este premisa cărții Femei în știință. 50 de femei  temerare care au schimbat lumea, scrisă și ilustrată de Rachel Ignotofsky – o carte cu portretele  femeilor care au schimbat și inovat domeniul științei, ingineriei și tehnicii.

Cititorii de literatură Young Adult găsesc la standul Nemira primul volum dintr-o serie extrem de îndrăgită: Frăția corbilor, de Maggie Stiefvater: un thriller neogotic despre un grup de cinci adolescenți în căutarea supranaturalului.

Noile apariții din colecția de literatură română n’autor sunt romanele Piramida, de Cristian Englert – un thriller despre lumea literară bucureșteană ca permanent joc pentru putere și Noaptea dintre lumi, de Irina Georgescu, povestea Anei, fata cu părul alb, care e ajutată de o ființă misterioasă să treacă prin labirintul dificil al adolescenței.

În colecția Vorpal de poezie, apare volumul m o n o i d e a l, de Vasile Leac.

 

Editura Nemi 

După aventurile din Un băiat numit Crăciun și Fetița care a salvat Crăciunul, povestea continuă cu Eu și Moș Crăciun, de Matt Haig. Și de data aceasta Amelia trebuie să ajute elfii să păstreze magia Crăciunului atunci când gelosul Iepuraș de Paște și armata lui îi atacă și încearcă să oprească marea sărbătoare.

Printre noutățile de la târg se numără un volum special de Crăciun din îndrăgita serie Povești din Pădurea Muzicală – Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone, care cuprinde „Uvertura fulgilor curioși”, „Când vine Moșul?” și „Dimineața de Crăciun”.

Brigitte Weninger și Eve Tharlet, autoarele seriei Aventurile iepurașului Matei, le fac copiilor un minunat cadou: o colecție de povești de iarnă menite să transforme așteptarea nopții magice într-o tradiție pentru întreaga familie: cu 24 de Povești de citit înainte de Crăciun.

Unul dintre cei mai importanți și iubiți scriitori de cărți pentru copii, Michael Morpurgo, revine la Nemi cu romanul Un vultur în zăpadă, câștigător al Childrens book award 2017 și inspirat din povestea adevărată a unui om care ar fi putut să împiedice izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. O poveste despre curaj, aventură și istorie.

 

Editura Litera

 

Editura Litera vă așteaptă cu peste 1400 volume, noutăți din toate domeniile, cărți-eveniment, lansări, sesiuni de autografe, reduceri și concursuri cu premii garantate.

Apariția globală concomitentă în peste 28 de țări a autobiografiei Povestea mea, de Michelle Obama, marchează cea mai așteptată carte a Târgului Gaudeamus 2018. În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii face o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. O poveste sinceră, puternică, fascinantă, care ne inspiră. ­

Rămânem în zona de non-ficțiune în colecția Kronika apar: Trenul lui Lenin, de Catherine Merridale, din celebrele ghiduri ilustrate DK - Primul Război Mondial, de la Sarajevo la Versailles și Al doilea război mondial, de la Blitzkrieg la Hiroshima și din colecția Introspectiv, cele mai relevante cărți de spiritualitate, psihologie și dezvoltare personală - Psihoterapia lui Dumnezeu, de Boris Cyrulnik, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi ai lumii; Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga, fenomenul japonez vândut în peste 3,9 milioane de exemplare în întreaga lume; 25 de moduri de a-i cuceri pe cei din jur, de expertul internațional în leadership şi management, John C. Maxwell; Calea. Secretele celor mai mari filosofi chinezi pentru o viață mai bună, de Michael Puett și Christine Gross-Loh.

În colecțiile deja consacrate de ficțiune precum Clasici, Moderni, Contemporani Litera, Buzz Books, Blue Moon, sunt noutăți pe care trebuie să le treceți pe lista de citit.
Sfârșitul lui Eddy Bellegueule de Édouard Louis, cel mai celebru scriitor francez din generația sa; Persoana întâi, de Richard Flanagan, câștigător al Premiului Man Booker în 2014 și unul dintre cei mai versatili scriitori de limbă engleză; Toamna, primul roman din Cvartetul anotimpurilor al lui ­­Ali Smith; Noduri, romanul scris de Domenico Starnone, unul dintre cei mai de succes autor italieni contemporan; 1793 – În umbra morții, de Niklas Natt och Dag, premiat pentru Cel mai bun roman de debut de către Academia Suedeză a Autorilor de Romane Polițiste; Văduve, un thriller excepțional de la regina romanului polițist, Lynda La Plante; Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness, bestsellerul internațional acum în colecția Blue Moon într-o nouă grafică, odată cu apariția seriei TV; Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler, într-un format nou, și special pentru cititorii prezenți la Târgul de carte Gaudeamus, într­­-o ediție limitată numerotată de 1000 de exemplare cu autograf.

Fanii Reginei Crimei, Agatha Christie, vor citi în serii reeditate, într-o grafică mult mai atrăgătoare, titluri precum: Casa strâmbă, Zece negri mititei, Vinovat fără vină, Asasinarea lui Roger Ackroyd, La hotelul Bertram, Oglinda spartă, Trenul din Paddington.

Noi atlase și enciclopedii pentru adulți, adolescenți și copii, din cele mai diverse domenii – de la istorie la psihologie, matematică sau chimie - Cronologie istorică ilustrată a României, de Tudor Sălăjean și Gheorghe Iacob, o carte-enciclopedie destinată tuturor celor care își doresc să cunoască reperele esențiale ale istoriei noastre milenare; Cum să fii bun la mate, cel mai simplu ghid ilustrat DK despre noțiunile de matematică necesare în școala primară; Elementele, un ghid cu fotografii minunate și exemple incitante ale proprietăților și întrebuințărilor fiecărui element; Introducere în psihologie, o enciclopedie care te ajută să răspunzi la toate întrebările importante despre școală, prieteni, familie și relații; Minuni ale lumii, un volum atrăgător ce prezintă o selecție de lucrări de arhitectură monumentale.

 

Editura Litera mică

Litera mică a pregătit noutăți pentru cei mici, inclusiv surprize literare de pus sub bradul de Crăciun. Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel, de Ben Brooks, o extraordinară sursă de inspirație pentru toți copiii; Politica pe înțelesul copiilor ce explică noțiunile legate de diferite sisteme politice, de vot și de guvernare, cu teme de interes precum drepturile omului și libertatea de expresie; Atlasul ilustrat al lumii pentru copii, cu o mulțime de hărți din care copii vor afla unde se înalță cele mai celebre edificii ale planetei noastre, unde trăiesc diferite popoare și ce s-a întâmplat în istoria lor, ce plante și animale sunt caracteristice diferitelor regiuni ale lumii și multe altele.

De la cel mai bine cotat autor internațional al momentului, Carl- Johan Forssén Ehrlin, autorul bestsellerelor Elefănțelul care nu voia să adoarmă și Tractorașul care nu voia să adoarmă, apare o nouă carte pentru copii inspirată de psihologia comportamentală: O săptămână cu susul în jos; o carte mai puțin obișnuită care le oferă copiilor instrumentele de care au nevoie pentru a gestiona mai ușor situațiile de zi cu zi, și totodată, îi invață pe adulți să comunice mai bine și să-i îndrume pe cei mici în momentele dificile.

Alice în Țara Minunilor, de Lewis Carroll, una dintre cele mai importante cărți din literatura pentru copii, o Țară a Minunilor cu totul specială, înfățișată într-o manieră artistică unică, ce readuce în prim plan povestea integrală a năzdrăvanei Alice, bogat ilustrată cu minunatele desene realizate de ilustratorul australian Robert Ingpen. Crăiasa Zăpezii, ilustrată de Vladyslav Yerko, este o minunată ediție a celebrei povești scrise de Hans Christian Andersen, despre călătoria fascinantă și plină de peripeții a unei fetițe, călătorie menită să-l aducă înapoi alături de ea pe Kay, cel mai bun prieten; Crăciun fericit, bunicule!, de Michael Morpurgo, cu ilustrații de Jim Field, o poveste plină de duioșie, în spiritul Crăciunului, despre minunatele daruri ale planetei noastre și despre grija pe care trebuie să o avem pentru viitorul ei și al nostru.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro