bookblog.ro

---

Gaudeamus 2018: Grupul Editorial Trei și Editura Cartea Copiilor

Scris de • 8 November 2018 • in categoria Stiri

Grupul Editorial Trei

Grupul Editorial Trei vă așteaptă la cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învățătură cu peste 700 de noutăți editoriale, bestselleruri internaționale, cărți de psihologie și volume pentru copii și adolescenți. 

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17.00, are loc o întâlnire cu Chris Simion-Mercurian și cel mai recent volum al său Care Dintre Noi / Which One Of Us, proiect realizat împreună cu prietena sa, fotografa Cătălina Flămânzeanu. În urmă cu un an, Chris Simion-Mercurian a primit diagnosticul de cancer. Au urmat tratamentul, lupta cu boala și determinarea de a supraviețui prin credința în sensul vieții. Acest album ilustrează prin text și imagine o experiență limită.

Noua colecție Psihanaliză contemporană își propune să ofere o selecție din cele mai reprezentative cărți ale autorilor din ultimele decenii ale secolului XX și din secolul XXI. Pentru început, cititorul român face cunoștință cu unul dintre celebrele Seminarii ale lui Jacques Lacan, Scrierile tehnice ale lui Freud. De asemenea, un alt autor important, dar încă necunoscut în Romania, Salman Akhtar, este prezent cu două cărți semnificative: Sursele bucuriei, una din primele sinteze psihanalitice despre dimensiunile pozitive ale naturii umane, și Sursele suferinței - o nouă viziune asupra răului.

Colecția Misterele Inconștientului Colectiv se îmbogățeste cu un nou titlu: Hotarele sufletului. Practica psihologiei lui JungJune Singer, o importantă popularizatoare a psihologiei analitice în SUA, „traduce” sub o formă accesibilă nespecialistului principalele concepte jungiene: complexele, Sinele, persona, umbra și interpretarea viselor. Iar în colecția Psihologie Psihoterapie vă propunem Tulburările de personalitate din DSM-5. Psihiatru american cu o experiență de peste 50 de ani, Len Sperry dedică fiecărei tulburări de personalitate câte un capitol în care include secțiuni privind diagnosticarea, evaluarea psihologică, conceptualizarea de caz și intervențiile specifice de tratament – de la psihoterapia individuală și terapia de grup, la terapia de cuplu și de familie, medicație și tratamentul integrativ și combinat.

Veți găsi unul dintre cele mai bune romane ale anului 2017 în colecția Fiction Connection a Editurii TreiÎnainte să fim ai voștri este o carte inspirată de cazul real al Georgiei Tann, directoarea unui orfelinat din Memphis care răpea și vindea copii familiilor bogate. Lisa Wingate relatează povestea tulburătoare a unor frați cu destine frânte, care reușesc, în cele din urmă, să-și găsească izbăvirea. Romanul a stat peste 53 de săptămâni în topul New York Times Bestseller.

Seria Jo Nesbø, inaugurată recentă cu romanul stand alone Fiul (2018), continuă printr-un proiect nou: traducerea în limba română a primului titlu din suita de romane polițiste care-l au ca protagonist pe celebrul Harry Hole – Liliacul. O carte-cult a genului crime recompensată cu prestigiosul Riverton Prize 1997 și The Glass Key în 1998.

Privind la stele de Gae Polisner este o lectură superbă, adresată adolescenților, despre un tânăr care trece printr-o criză personală profundă, dar care găsește puterea de a-i face față.

Blues pentru găurile negre și alte cântece din spațiul cosmic de Janna Levin (colecția Acum pentru viitor) relatează într-un mod accesibil povestea fascinantă a obsesiilor, aspirațiilor și dificultăților întâmpinate de oamenii de știință care, timp de cincizeci de ani, au depus eforturi asidue ca să  confirme predicția lui Einstein din 1917 și să detecteze undele gravitaționale.

Colecția de istorie ne propune o incursiune în fascinanta Bavarie cu uluitoarele ei castele Neuschwanstein, Linderhof, Herrenchiemsee sau Rezidens, toate martore tăcute ale vieții și destinului tragic al lui Ludovic al II-lea al Bavariei. Cartea lui Jean des Cars  Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun – este o captivantă poveste a unui destin cu aură romantică, un omagiu adus unei moșteniri artistice incontestabile, dar totodată și o încercare temerară de reabilitare a unui mare nedreptățit al istoriei.

Cititorii cuprinși de „Febra Ferrante”, începută cu romanul Prietena mea genială, vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat de celebra autoare: Zilele abandonului descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață. Un alt titlu din coleție este  roman semnat de Leïla Slimani – În grădina căpcăunului. Captivantă, erotică şi îndrăzneață, cartea oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.

Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii de Peter Frankopan: carte-eveniment publicată în colecția Literati de Editura Pandora M! De la Codul lui Hammurabi și mărețul Imperiu Persan, la hunii cei cumpliți, ascensiunea Europei, cele două războaie mondiale și politica actuală, cartea este o fascinantă istorie a lumii în imagini.

Micii cititori se vor bucura de noi apariții în seriile Petson și Findus (Petrecerea de Crăciun a lui Pettson), Elmer (Elmer și Străinul), Mog (Adio, Mog) și Iepuraș de Harry Horst (Iepuraș fuge de-acasă și Crăciunul lui Iepuraș).

Editura Lifestyle Publishing ne propune un nou titlu scris de celebra Oprah Winfrey – Înțelepciunea duminicilor. Pentru prima dată, momentele de revelație care au inspirat milioane de oameni în emisiunea Super Soul Sunday, laureată a trei premii Emmy, sunt reunite acum în această carte. Lasă totul în ordine de Margareta Magnusson, bestseller New York Times, este o carte plină de înțelepciune, directă și nesentimentală, o metodă practică și fermecătoare care te învață cum să-ți pui ordine în casă și în suflet de-a lungul și la finele vieții, pentru a te bucura plenar de existența care îți este dată.

 

Editura Cartea Copiilor 

Standul Cartea Copiilor va avea numarul 239 și se va afla pe nivelul 4,50, iar programul de vizitare a târgului va fi între orele 10:00 şi 20:00.

Printre noutățile pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2018 se numără:

Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch (Kate Greenaway Medal, 1995) — Toomey este cel mai bun cioplitor în lemn din vale. Dar este întotdeauna posac și morocănos. Zâmbește rareori și nu râde niciodată. Dar într-o zi de început de iarnă, văduva McDowell împreună cu băiețelul ei, Thomas, îi bat la ușă cu o rugăminte pe care numai el le-o poate îndeplini.

Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță de John Burningham („Cea mai bună carte ilustrată”, The New York Times Book Review, 1993) — E Ajunul Crăciunului și e foarte târziu. Moș Crăciun a împărțit darurile tuturor copiilor și s-a întors acasă cu sacul gol… O, ba nu! Sacul nu-i gol. A mai rămas un cadou, cel pentru Horațiu Chifteluță, un băiețel care locuiește într-o colibă din vârful muntelui Dura Vura.

Acesta e un poem care vindecă peștii de Jean-Pierre Siméon, cu ilustrații de Olivier Tallec — Ca să-l vindece de plictiseală pe Léon, peștișorul său roșu, Arthur trebuie să-i spună un poem. Dar există oare cineva pe lume în stare să-i explice lui Arthur ce-i acela un poem? Bunicii, brutăreasa, vânzătorul de biciclete, canarul – toți au câte un răspuns. Și toate sunt diferite. Un poem pare a fi ceva foarte misterios.

Păsările au aripi, copiii au cărți de Alain Serres, cu ilustrații de Lucile Placin Inspirată din numărătorile și jocurile de cuvinte ale copilăriei, această carte plină de viață și culoare nu este numai o invitație la joacă, ci și o odă adusă literaturii. Unde ajungem oare atunci când ne lăsăm purtați de forța acestor minunate jucării care sunt cuvintele?

Robinson de Peter Sís o carte despre prietenie, imaginație și puterea vindecătoare a poveștilor, care s-a născut dintr-o experiență prin care trec, într-o formă sau alta, toți copiii: confruntarea cu părerea celorlalți.

Departe, tot mai departe volumul III din seria Corto Maltese de Hugo Pratt.

Uite, Madicken, ninge! de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ilon Wikland;

Lupul cel Mare şi Lupul cel Mic. O preafrumoasă portocală de Nadine-Brun Cosme, cu ilustraţii de Olivier Tallec;

Franz, Dora, fetiţa şi păpuşa de Didier Lévy, cu ilustraţii de Tiziana Romanin;

Cartea cu Te rog şi Mulţumesc de Richard Scarry;

Mergem la vânătoare de urşi de Michael Rosen, cu ilustraţii de Helen Oxenbury;

Şşş! Avem un plan de Chris Haughton;

Aventurile lui Peter în Țara Afinelor de Elsa Beskow;

Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă de Eric Carle.

În standul său, editura Cartea Copiilor va organiza patru sesiuni de lectură susţinute de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România:

Miercuri, 14 noiembrie, de la ora 15:00 - „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță" şi „Șșș! Avem un plan" şi de la ora 17:00 - „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi „Mergem la vânătoare de urși".

Joi, 15 noiembrie, de la ora 11:00 - „Acesta e un poem care vindecă peştii" şi „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță" şi de la ora 13:00 - „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" şi „Robinson".

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro