bookblog.ro

---

Lansare de carte: „Aspecte ale economiei românești în timpul Războiului Rece (1946 – 1991)” de Petre Opriș

Scris de • 14 June 2019 • in categoria Stiri

Editura TREI va lansa cartea Aspecte ale economiei românești în timpul Războiului Rece (1946 - 1991) de Petre Opriș, joi, 20 iunie 2019, ora 19.00, în librăria Modul Cărturești (str. Academiei nr. 18-20, la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu). Cu aceest prilej, Bogdan Murgescu - istoric, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București, președinte al Societății de Științe Istorice din România, Vasile Buga - istoric, cercetator la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului și Dumitru Lăcătușu - doctor în istorie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor susține o dezbatere pe marginea tematicii volumului, moderată de Lucian Popescu- editor Contributors.ro.

După ce a publicat o lucrare amplă despre licenţele unor produse străine fabricate în România în timpul Războiului Rece, Petre Opriş şi-a menţinut activitatea ştiinţifică în sfera istoriei economiei româneşti şi ne propune volumul de faţă, în colecţia Contributors de la Editura Trei. Pasiunea şi tenacitatea lui sunt îmbinate în această carte cu dorinţa de a demonstra că informaţiile din documentele la care a avut acces în ultimii 20 de ani, în arhivele din România şi Statele Unite ale Americii, pot fi îmbinate cu anumite date obţinute din surse orale – pentru a se putea ajunge la evaluări şi concluzii pertinente.

Deşi se află departe de lumea politică de la Bucureşti, Petre Opriş descrie clar şi într-un mod original slăbiciunile regimului comunist din România. În a doua parte a lucrării sale sunt editate 17 documente pentru a-i ajuta pe cititori să înţeleagă mai uşor concluziile la care autorul ajunge în prima parte a cărții. Petre Opriş ne demonstrează că îşi păstrează interesul ştiinţific şi este la curent cu problemele generale din perioada Războiului Rece care s-au perpetuat în România până în prezent.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro