bookblog.ro

---

Lansare de carte: „Grădina de piatră” de Nikos Kazantzakis

Scris de • 17 January 2019 • in categoria Stiri

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 23 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară dedicată scriitorului Nikos Kazantzakis și lansării romanului „Grădina de piatră“, tradus în limba română de Alexandra Medrea-Danciu și apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

Scris în limba franceză la Egina, în 1936, la întoarcerea din călătoria în Extremul Orient, „Grădina de piatră“ este primul mare roman semnat de Kazantzakis înainte de emblematicul „Viața și peripețiile lui Alexis Zorba“.

Amestec de jurnal, roman psihologic și de idei și poem, „Grădina de piatră“ tratează deja teme majore ale literaturii lui Kazantzakis —lupta și concilierea contrariilor, ilustrate exemplar de contrastul între surâsul imobil al lui Buddha sau splendidele grădini japoneze ce surprind eternitatea în grăunțele de nisip și efervescența modernizării Chinei și Japoniei.

Vor prezenta cartea Elena Lazăr, traducătoare, editor și specialist în literatură greacă contemporană, Luminița Bălan, traducătoare, profesor universitar și directorul Institutul Confucius, Universitatea din Bucureşti și Simona Preda, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Raluca Popescu, redactor-șef al Editurii Humanitas Fiction.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro