bookblog.ro

---

Lansarea romanului „Părinți” de Diana Bădica, la Timișoara

Scris de • 16 May 2019 • in categoria Stiri

Luni, 20 mai, ora 18.30, la Librăria „La Două Bufnițe” din Timișoara (Piața Unirii nr. 11), va avea loc lansarea romanului Părinți, de Diana Bădica, apărut de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Invitați: Daniela Rațiu, Tudor Crețu

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

 

În aceeași zi, începând cu ora 12.00, la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, va avea loc și un atelier de lectură și dezbatere pornind de la roman. Va modera: prof. Elena-Ligia Jebelean

 

Romanul descrie viața unei familii dintr-un orășel de provincie care se confruntă cu moartea unuia dintre cei doi copii. Încercările familiei de a se adapta la noua situație coincid cu transformarea societății românești, cea mai mare parte a acțiunii fiind plasată în perioada postcomunistă. Ioana Negrilă, eroina romanului, este o fetiță prinsă între întâmplările copilăriei, neputința de a-și ajuta fratele și nevoia de a trece peste moartea lui. Împreună cu Tudor, un vecin de vârsta ei, încearcă să afle ce s-a întâmplat cu fratele ei, mort la un centru de îngrijire a unor persoane cu dizabilități, dar nu reușește să găsească nici o pistă verosimilă. Lumea cartierului, familia extinsă, deteriorarea relației dintre părinți aduc resemnarea în fața morții abia în perioada adultă.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro