bookblog.ro

---

Nemira lansează campania „Books are magic” – Terapia prin poveste

Scris de • 25 March 2020 • in categoria Stiri

Editura Nemira lansează campania „Books are magic” – Terapia prin poveste, un statement despre plăcerea lecturii și magia cărților, dar și despre felul felul în care acestea creează în jurul lor o comunitate minunată de cititori care își găsesc refugiul, optimismul și încrederea în poveștile dintre coperte, precum și în comunicarea și comuniunea cu ceilalți cititori, în schimbul de impresii, opinii și idei.

În perioada următoare, pe canalele editurii Nemira și ale imprinturilor Nemi pentru copii și Armada (paginile de Facebook, Instagram, blogul editurii și newsletterele din zilele de luni și miercuri) vor fi postate, în fiecare zi, materiale dedicate comunității de cititori, care vor încuraja grija față de noi și față de ceilalți, interacțiunea pornind de la lecturi sau obiceiuri de lectură, sfaturi utile, provocări.

Pentru părinți și copii a fost inițiată Campania NemiȘcoala, prin care sunt oferite gratuit materiale și idei de activități pentru copiii de toate vârstele (materiale de colorat, exerciții de lectură, pastile de istoria românilor, pastile de astronomie, jurnale de educație despre bani etc.). Acestea se pot descărca din articolele dedicate pe blogul Nemira, precum și din postările zilnice de pe pagina Facebook a editurii Nemi. Autorii români (Cristina Andone, Simona Antonescu) își oferă și ei sprijinul cu lecturi video de seară pentru copii, activități și provocări interesante pentru cei mici.

Pentru a încuraja interacțiunea între cititori, va avea loc cluburi de lectură online: în fiecare săptămână cititorii sunt rugați să voteze cartea preferată, apoi să lase impresiile în timp real la o postare pe Facebook.

În fiecare luni, echipa Nemira o să încurajeze apelul autorităților de a sta acasă postând scurte jurnale de #workfromhome, care să îi inspire și pe alții și, totodată, să le arate cititorilor detalii drăguțe din „viața cărții” într-o editură.

Și pentru că distanțare socială nu înseamnă decât distanțare fizică, va fi lansată și seria Books are magic Podcast powered by Nemira, în care membri ai echipei, alături de autori și colaboratori, discută liber despre cărțile preferate: Podcast Nemi dedicat cărților pentru copii,

Podcast Nemira dedicat lecturii de plăcere, Podcast Armada dedicat iubitorilor de science fiction, fantasy & thriller și Podcastul n’autor dedicat autorilor români contemporani.

În fiecare marți pe paginile de Facebook și Instagram Nemira vor fi postate materiale dintr-un „ghid de supraviețuire pentru super-cititori”, cu sfaturi și idei utile ca să profităm de statul în casă: recitiri, reveniri la clasici, binge-reading, schimb de idei despre cărți pline de optimism și voie bună pentru cei din jur.

Miercurea este dedicată interacțiunii celor din Comunitatea de Booklovers pentru că este un moment în care putem să îi ajutăm și pe alții să descopere sau să redescopere plăcerea lecturii, prin recomandări personalizate, cititorii vor fi provocați să facă schimb de experiențe, de poze cu bibliotecile sau colțurile de lectură, să facă pornească jurnale de lectură, să fie ambasadori ai lecturii pentru alții și să comunice liber.

În zilele de joi și duminică sunt rezervate pentru articole și sfaturi despre cum putem folosi poveștile din cărți ca să ne ajute în momentele dificile – „Terapia prin poveste” va cuprinde articole și provocări pentru cititori pornind de la idea că o carte nu e doar un obiect, o carte este o poveste din care luăm, de fiecare dată, ceva prețios. Materialele vor fi dedicate acelor cărți/povești/personaje care pot schimba vieți odată descoperite.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro