bookblog.ro

---

Notes to Self – Myanmar cu Sori Țigăeru: premiera eseului video, fotografii și povești din călătorie

Scris de • 11 January 2017 • in categoria Stiri

Pe 17 ianuarie 2017, ora 19:00 la Journey Pub & More (Str. George Enescu nr. 25, în Piața Romană), Sori Țigăeru povesteşte despre călătoria ei in Myanmar şi despre răspunsurile pe care i le-a oferit, cuprinse în eseul video „Notes to Self - Myanmar". 

Va fi o seară cu proiecție video, fotografii și povești despre o călătorie autentică și revelatoare.

Myanmar-ul a stat ascuns, undeva în sud-estul Asiei, vreme de 50 de ani, sub un aprig regim de dictatură militară. Recenta deschidere a fostei Birmania către occident i-a permis autoarei să descopere cele 54 de milioane de suflete pline de speranţă şi s-a lăsat atrasă de nobleţea şi de gingăşia lor. 135 de etnii, cu propriile lor cutume şi dialecte.

A simţit nevoia să documenteze modul lor de viaţă. Aşa a aflat despre cele 16 etnii care împrejmuiesc lacul Inle, cea mai mare comunitate lacustră din Myanmar, emblematicele grădini plutitoare pe straturi de alge şi atelierele de ţesături din fibră de lotus. Majoritatea resurselor provin din activitatea de pe lac, fie că pescuiesc, confecţionează materiale sau primesc turiştiti în casele lor lacustre.
A descoperit şi câmpia Baganului, locul cu cea mai mare densitate de temple budiste, pagode şi stupe din lume, multe datănd încă din secolele XI - XII.

Oamenii de aici şi-au dorit libertatea, iar acum şi-o asumă. Nu sunt cu nimic mai prejos decât alţii, iar gingăşia şi căldura cu care au înconjurat-o, au apropiat-o emoţional de ei şi de modul lor de viaţă.

Participarea la eveniment se face pe bază de donație sugerată de 15 lei Toate fondurile reprezintă susținerea producţiei scurtmetrajului.

Locuri: în limita a 100 persoane
Rezervări: 0752 285 286

FB: https://www.facebook.com/events/653491678194639/

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro