bookblog.ro

---

Noul Centru Cultural Casa Artelor „Dinu Lipatti” va fi inaugurat luni, 19 martie.

Scris de • 17 March 2018 • in categoria Stiri

Primăria Municipiului București inaugurează luni, 19 martie, ora 19:00, Casa memorială „Dinu Lipatti", care va găzdui, pe parcursul săptămânii viitoare, cea de-a doua ediție a Festivalului „I love Lipatti”.

Centrul Cultural Casa Artelor „Dinu Lipatti" a fost înființat în semn de omagiu pentru artistul de geniu Dinu Lipatti, ținând cont că în anul 2017 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea acestuia.

Noul centru își are sediul chiar în casa în care artistul a trăit și a creat, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, la nr. 12. Aceasta a fost închiriată de Primăria Municipiului București și va fi introdusă în circuitul cultural al Capitalei.

Ideea proiectului Casa Artelor „Dinu Lipatti" aparține regizoarei Alice Barb, director fondator al acestei instituții și presupune crearea unui centru cultural ce va avea ca scop organizarea de festivaluri, concerte și manifestări cultural-educative, publicarea unor lucrări de specialitate, partituri sau alte materiale care au legătură cu viața și activitatea lui Dinu Lipatti. Noul centru cultural va  elabora, de asemenea, studii și publicații care să pună  în valoare patrimoniul spiritual reprezentat de opera marelui muzician român și transformarea lui într-un brand de țară, în condițiile conștientizării acestuia pe plan intern și internațional, acțiuni ce vor dezvălui valoarea incontestabilă pe care Dinu Lipatti o are pentru cultura românească.

Tot luni, odată cu inaugurarea casei memoriale, va avea loc și deschiderea celei de-a doua ediții a Festivalului „I Love Lipatti", ce se va desfășura în perioada 19-25 martie 2018.

Festivalul „I Love Lipatti" se înscrie în seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri și omagiază, de asemenea, personalitatea pianistului român de geniu Dinu Lipatti.

În cadrul evenimentului, cei prezenți vor putea admira expoziția „Dinu Lipatti 1917-1950", alcătuită din 20 de fotografii cu familia, profesorii și prietenii acestuia.

Începând cu ora 20:00, soprana Irina Iordăchescu, tenorul Lucian Corchiș, actrița Daniela Nane și pianista Mădălina Pașol vor susține un recital extraordinar de lieduri - Integrala liedurilor lui Dinu Lipatti - și poezie.

În perioada 21-23 martie, vor avea loc conferințe despre viața și creația lui Dinu Lipatti, susținute de către Prof. Univ. Dr. Grigore Constantinescu („Walter Legge despre Dinu Lipatti"), Prof. Univ. Dr. Dan Dediu („Despre pianistica lui Dinu Lipatti"), Lector Univ. Dr. Irina Hasnaș („Dinu Lipatti - Predecesori și urmași"), jurnalistul Marius Constantinescu („Dinu Lipatti. Schiță pentru un anti-brand").

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro